To je to što me zanima!

Novi poboljšani iPhone 4 do jeseni stiže u Hrvatsku

Najviše novosti je u u samoj izradi iPhonea 4. Sa 9,3 mm i jedan od najtanjih 'pametnih' telefona. Metalni obrub ekrana se koristi i kao antena
Vidi originalni članak

Šef Applea Steve Jobs je u 'tradicionalnim' trapericama i crnoj dolčeviti u ponedjeljak predstavio novi iPhone 4. Rekao je za njega da je najveći skok u razvoju još od prvog modela iz 2007. godine. Najviše novosti je u samoj izradi uređaja. Tako je sa samo 9,3 milimetra i jedan od najtanjih 'pametnih’ telefona. Metalni obrub ekrana se koristi i kao antena, a velik dio prezentacije Jobs je potrošio na ekran. Kaže da je rezolucija četiri puta bolja i prikazuje više detalja, no što ih oko može vidjeti vidi. Toliko je dobar da će postaviti standarde za sljedećih 7 godina, rekao je Jobs. Dodao da je ovo jedan od najpreciznijih i najljepših uređaja koje su ikad napravili. Ugradili su i žiroskop, tako da je iPhone sada 'svjesniji' svoje okoline, a to će najviše će koristi imati u igrama i programima kojima se upravlja pokretima cijelog telefona. Poboljšali su kameru, koja snima i video u HD rezoluciji te dodali još jednu za video pozive. Snimljeni HD zapis moći će se uređivati na telefonu. 'Srce' cijelog uređaja je procesor A4 koji ugrađuju i u nedavno predstavljeni iPad. Novi operativni sustav sad se zove iOS i napokon podržava istodobnvremeni rad više aplikacija. Usred prezentacije, koje su inače savršeno organizirane, Jobsu se 'smračilo pred očima'. Objašnjavajući prikaz na internetu, iPhone se odbio spojiti na mrežu. Novi iPhone u Hrvatsku stiže do jeseni, no još se ne zna po kojojim cijeniama. Iz T-mobilea, koji će ga prodavati, kažu da će uskoro početi s predbilježbama za telefon. Prodaja u svijetu počinje 24. lipnja u Velikoj Britaniji, Japanu, Francuskoj, Njemačkoj i SAD-u. Cijene će mu biti od oko 1200 kuna za model sa 16 GB memorije doi 1800 kuna za verziju od 32 GB. Od predstavljanja prvog iPhonea, Apple je ukupno prodao 50 milijuna telefona u cijelom svijetu.


APPLE SVAKE TRI SEKUNDE PRODA PO JEDAN NOVI iPAD

Steve Jobs je na konferenciji za programere u San Franciscu rekao da su od travnja prodali dva milijuna iPada. Skinuto je pet milijuna elektroničkih knjiga, a kupci su skinuli 35 milijuna aplikacija iz njihovaog internetskog dućana. Najavio je da će se od srpnja u igrama i programima prikazivati i oglasi. Prodali su već 60 milijuna oglasnog prostora najvećim oglašivačima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BlackdoG_1 08.06.2010.

    ma vi bi svi tu htjeli imati ovaj stroj al za njega treba znanja i malo kreativnosti pa Vam sve pada u vodu :):):):) IPHONE je kralj smartphonea ;)

  • gsxr 1000 08.06.2010.

    Iphone je zakon!

  • Anaconnda 08.06.2010.

    I-smece za I-debile

Komentiraj...
Vidi sve komentare