To je to što me zanima!

Milanka Opačić napustila SDP: 'Ja ne želim rastakati stranku'

Bila je među potpisnicima pisma koje su nezadovoljni SDP-ovci ovog ljeta poslali stranačkom šefu, a prije točno godinu dana zaradila je i opomenu zbog narušavanja ugleda stranke...
Vidi originalni članak

Milanka Opačić nakon 28 godina u SDP-u istupila je iz stranke i postaje nezavisna zastupnica. Prekretnica je bio posljednji četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba SDP-a, u kojem je kaže, bilo potpuno jasno da niti jedna od strana nema volje da se stranka izvuče iz krize te da se radi isključivo o parcijalnim interesima te da stranke nema nigdje. 

- Moj utjecaj na to u kojem smjeru će ići SDP je sveden na minimum i svaki moj dan i ostanak u stranci je ustvari sudjelovanje u rastakanju stranke, a to ne želim - poručila je Opačić. 

Upozorila je kako je SDP danas, nakon stanke koja je dva puta bila na vlasti, postala marginalna oporbena stranka, koja je privjesak svim manjim strankama te da u svim aktivnostima trčimo za njima. Najavila je kako će u Saboru podržavati sve prijedloge, bez obzira od kuda dolaze, a koji su dobri za građane i zemlju. Na pitanje hoće li kao podržavati primjerice proračun, odgovara:

- Ostavimo neka pitanja za kasnije, u ovom trenutku ne bih odgovarala na hipotetska pitanja - zaključila je Opačić. 

'Kolege ogovaraju jedni druge'

Opačić je ranije izjavila kako joj nije problem samo opcija za Bernardića već i ona koja je protiv njega:

- Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke, izjavila je Opačić za tportal uoči početka jesenskog zasjedanja Sabora.

TAJNI SASTANAK Ne ide pa ne ide: SDP-ovci su molili Beru da ode, a on ne želi

Kap koja je prelila čašu, prema njenim riječima, bio je način kako stranački kolege ogovaraju jedni druge i prepričavaju razgovore u četiri oka.

- Kad sam vidjela kako se kolege odnose i kako pričaju jedni o drugima, zaključila sam da to više nije društvo u kojem želim biti, rekla je Opačić.

Potpisala pismo protiv Bernardića

Opačić je bila među potpisnicima pisma koje su nezadovoljni SDP-ovci ovog ljeta poslali stranačkom šefu, a prije točno godinu dana zaradila je i opomenu zbog narušavanja ugleda stranke.

Tada je Opačić poručila kako bi za stranku bilo najbolje da njezin predsjednik odstupi jer ona smatra da imaju krizu vodstva i da stranka ne funkcionira. Poručila je, nakon opomene, kako odluku prihvaća, ali i da stoji iza svega što je rekla.  

TOMISLAV KLAUŠKI Kako će srušiti HDZ kad ne mogu srušiti ni ubogog Beru?

Opačić, inače diplomirana politologinja, u više je mandata bila SDP-ova saborska zastupnica. U Vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Obnašala je dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. lipnja 2017.

Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004. i ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

BERNARDIĆ TVRDI: "Iza napada na mene stoje krupni kapital i uvozni lobiji"

Njezin odlazak dolazi u vrijeme kada je sve izgledniji raskol SDP-a.  Davor Bernardić svakoga dana ima sve manju podršku u stranci, ali ne namjerava podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

Idi na 24sata

Komentari 197

  • komilica 20.09.2018.

    ode ona, bez ijednog radnog dana.

  • Ares 1 19.09.2018.

    A ko je ta?

  • kurcoglu 19.09.2018.

    Lijepa Milanka sa svojim tužnim pogledom punim suosjećanja. Divna žena od koje nikakve koristi nije bilo, osim što je zaradila saborsku penzijicu i njoj super. Jel se netko sjeća njenog stava o bilo čemu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare