To je to što me zanima!

'Novi pravilnik FINI omogućava da ljudima ovrši cijelu plaću...'

Aleksić je kontaktirao i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da hitno reagira i da objasni da neće moći biti moguće ovršiti cijelu plaću...
Vidi originalni članak

Zastupnik Snage Goran Aleksić u petak je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru upozorio na odluku Ustavnog suda kojom je promijenio Pravilnik o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, a na temelju koje bi FINA mogla ovršiti cijelu plaću onim ovršenicima koji su potpisali prije 17. lipnja 2008. izjavu kojom daju suglasnost na ovrhu cijele plaće. 

S takvim tumačenjem FINA-e Aleksić se ne slaže jer smatra da to nije u skladu s Ovršnim zakonom.

- Zadnjim izmjenama Ovršnog zakona, člankom 21. decidirano je propisano da se ne smije ovršiti 3/4 neto plaće, a maksimalno 2/3 prosječne neto plaće. Jasno je propisano da će se to odnositi na sve ovršne postupke u tijeku bez obzira na to kada su pokrenuti i bez obzira po kojem zakonu će biti dovršeni - rekao je Aleksić poručivši kako to znači da odluka Ustavnog suda nije relevantna jer se kod ovrhe primanja moraju primijeniti izmjene Ovršnog zakona, odnosno da je Ovršni zakon iznad Pravilnika u koji je intervenirao Ustavni sud.

Aleksić je kontaktirao i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da hitno reagira i da objasni da neće moći biti moguće ovršiti cijelu plaću.

- Ukoliko ministar smatra da je ipak moguća ovrha cijele plaće, onda je potrebno da Vlada hitno predloži nove izmjene Ovršnog zakona i to spriječi - poručio je Aleksić dodavši kako ovakva odluka predstavlja diskriminaciju dijela ovršenika. 

Nakon konferencije za novinare, Goran Aleksić je i u sabornici sazvao stanku na istu temu i poručio da ministar Bošnjaković tvrdi da se cijela plaća smije ovršiti.

- Danas saznajem od ministra da se ovrha cijele plaće smije ovršiti ukoliko postoji takva suglasnost. Mislim da je to strašno - rekao je Aleksić ponovno upitavši od čega će ti ljudi živjeti. 


 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • bug833 23.10.2017.

    FINA legalna pljačka.. za dug od 500 kn, ( npr ) oni stave svoje naknade u iznosu od skoro 300 kn.. tko je tu lud ? bježite iz ove države

  • adika 21.10.2017.

    U ovakokovoj nikakoj državi koja je nastala na kriminalu, lopovluku i krađi ovo ništa nije novo.Ustvari na sirotinnju i Bog vadi ku--c i popiša ih , a onima "velikima " nikome ništa .Ovo je očita pljačka ali narod je glup i zaostao, i samo sluša one koji kukaju za svojim"ognjišćima" a žive bolje nego kraljevi, a plindraju nas do kože

  • jozabroz 20.10.2017.

    cinjnica je da ako se putem fine u ovrhi u tri mjeseca nista ne moze naplatit,tad bi sud morao ,ponovicu,MORAO donjet odluku o skidanju blokade i rjesenje o nenaplativosti duga,,no ipak, u primjejru ovrhi koje tjera drug hanzekovic i njegovi,nikakvi zakoni ne vrijede jer on ocito jako dobro nagrdauje "institucije pravne drzave" da prate njegove zamisli,,dragi hrvati,,eto vidite kome smo drzavu stvorili,,eto vidite da je najbolje otici sto dalje od ove mocvare,korupcije i sl stvari,,jer..kako drugacije objasnit da ako postoji tocka zakona nakoju se mogu pozvat nijedan sud u hr to ne "smatra ozbiljnom povredom" zakona jer....mi kao sud se mozemo koristit i starijim zakonima i novim ovisno o datom trenutku i slucaju,,nesto slicno kao su su sluzbe "opravdavale" poznatog pukovnika prije desetak godina koji je svojevoljno odredivao sve o invalidnost branitelja bez da ga je itko ikad od nadleznih,upozorio na nepravilnost,,jer..(opet) drug pukovnik zna za novi zakon no odlucio se pozivat na djelove starog zakona(tako su meni prije desetak il manje god odgovorili,,dakle,,ponavljam,,ja kao hrvat od ove hrvatske mogu ocekivat samo pomoc u odjavi mjesta i drzave prebivalista,,drugo ne!!! sram me je sta sam branio drzavu i stvorio hrvatsku!!! S R A M !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare