Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
140 komentara

'Novi pravilnik FINI omogućava da ljudima ovrši cijelu plaću...'

Aleksić je kontaktirao i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da hitno reagira i da objasni da neće moći biti moguće ovršiti cijelu plaću...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
140 komentara

Zastupnik Snage Goran Aleksić u petak je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru upozorio na odluku Ustavnog suda kojom je promijenio Pravilnik o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, a na temelju koje bi FINA mogla ovršiti cijelu plaću onim ovršenicima koji su potpisali prije 17. lipnja 2008. izjavu kojom daju suglasnost na ovrhu cijele plaće. 

S takvim tumačenjem FINA-e Aleksić se ne slaže jer smatra da to nije u skladu s Ovršnim zakonom.

- Zadnjim izmjenama Ovršnog zakona, člankom 21. decidirano je propisano da se ne smije ovršiti 3/4 neto plaće, a maksimalno 2/3 prosječne neto plaće. Jasno je propisano da će se to odnositi na sve ovršne postupke u tijeku bez obzira na to kada su pokrenuti i bez obzira po kojem zakonu će biti dovršeni - rekao je Aleksić poručivši kako to znači da odluka Ustavnog suda nije relevantna jer se kod ovrhe primanja moraju primijeniti izmjene Ovršnog zakona, odnosno da je Ovršni zakon iznad Pravilnika u koji je intervenirao Ustavni sud.

Aleksić je kontaktirao i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da hitno reagira i da objasni da neće moći biti moguće ovršiti cijelu plaću.

- Ukoliko ministar smatra da je ipak moguća ovrha cijele plaće, onda je potrebno da Vlada hitno predloži nove izmjene Ovršnog zakona i to spriječi - poručio je Aleksić dodavši kako ovakva odluka predstavlja diskriminaciju dijela ovršenika. 

Nakon konferencije za novinare, Goran Aleksić je i u sabornici sazvao stanku na istu temu i poručio da ministar Bošnjaković tvrdi da se cijela plaća smije ovršiti.

- Danas saznajem od ministra da se ovrha cijele plaće smije ovršiti ukoliko postoji takva suglasnost. Mislim da je to strašno - rekao je Aleksić ponovno upitavši od čega će ti ljudi živjeti. 


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message