To je to što me zanima!

Novi prijedlog: Pontonskim mostom do Pelješca već 2013.

Most bi se mogao u potpunosti izgraditi u hrvatskim brodogradilištima, a obzirom da nije prezahtjevna građevina ni izrada ne bi trebala trajati dugo. Cijena je 80 mil. eura
Vidi originalni članak

Hrvatska do ulaska u EU 1. srpnja 2012. godine treba početi primjenjivati schengenski režim prelaska granice, a najveći problem predstavlja područje Neuma. Od gradnje Pelješkog mosta se odustalo, a sada je jedan od prijedloga izgradnja pontonskog mosta, dok se ne izgradi neumski koridor kao sastavni dio autoceste Ploče-Dubrovnik. 

Dovoljno bi bilo rješenje s jednom prometnom trakom kojom bi se promet usmjeravao svjetlosnom regulacijom. Izgradit bi se mogao u hrvatskim brodogradilištima, a obzirom da nije prezahtjevna građevina izrada ne bi trebala trajati dugo. 

Most bi bio pomični te bi kroz njega mogao prolaziti i pomorski promet, iako u ovom slučaju taj promet zapravo i ne postoji, osim za male brodice. 

Kako piše hrvatskiprijevoznik.hrcijena izgradnje pontonskog mosta bila bi 80 milijuna eura što je četiri puta jeftinije od izgradnje prvotno planiranog pelješkog mosta, a u promet bi se mogao pustiti već krajem 2013. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • laky145 08.07.2012.

    ako ga bude gradio jure radic onda je jos jeftin.a mozda su dva mosta,mi smo poznati po tome.

  • beejesan 07.07.2012.

    Vidim danas u prilogu koji dolazi s Večernjim (Dubrovnik i okolica) da je na karti naznačen Pelješki most.

  • santiago1 04.07.2012.

    koja glupost od ideje

Komentiraj...
Vidi sve komentare