To je to što me zanima!

Novi prosvjedi: Policajac ubio crnog tinejdžera u Madisonu

Šef policije Mike Koval rekao je kako je policajac došao na dojavu u jedan stan u kojem je bio Anthony 'Tony' Robinson (19), osumnjičen za nedavno premlaćivanje
Vidi originalni članak

Američka policija ubila je još jednog nenaoružanog afro-američkog tinejdžera u Madisonu (Wisconsin) što je rezultiralo prosvjedima u tom gradu, javlja Reuters .

Šef policije Mike Koval rekao je kako je policajac u petak došao na dojavu u jedan stan u kojem je bio Anthony Robinson (19), osumnjičen za nedavno premlaćivanje. Tijekom fizičkog obračuna policajac je upucao mladića . Na mjestu nije pronađeno nikakvo oružje, rekao je Koval. Nije imenovao policajca.

Ovo najnovije ubojstvo potaknulo je velike prosvjede afro-američke zajednice u Madisonu. Ljudi su nosili transparente s natpisom: "Kome možemo vjerovati? Policiji ne!". Jedan od Tonyjevih prijatelja rekao je za The Wisconsin State Journal kako je mladić bio vesela osoba.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • nocni_kupac 07.03.2015.

    Ja neznam zasto pojedinci osudju Americku Policiju koja zaista radi odlicno svoj posao.Ponasaj se normalno i Policija ce biti normalna.

  • IvieHill 07.03.2015.

    Ameri strasno vole dramu bez priznavanja svih cinjenica. Koliko je crnackih bandi u americi? Koliko je latino bandi? Afroameri smatraju 'gangsta' ponasanje dijelom njihove kulture. Takvo ponasanje je uvijek popraceno oruzjem, drogom i idiotizmom. Kada se dogodi ovakav obracun, automatski je rasisticki cin protiv jadnih crnaca, a ako se netko usudi iznijeti cinjenice o razlikama u kulturi odredenih rasa, onda su netolerantni i okrutni, pogotovo ako je osoba koja nesto kaze bijela. U tome slucaju se govori da bijele osobe moraju sutiti jer neznaju sto je to diskriminacija, jer su rodene sa 'bijelom privilegijom'. Tako se bore protiv rasizma.....rasizmom.

  • conte 07.03.2015.

    svak ko je bio tamo zna da s američkom policijom nema zahebancije. točka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare