To je to što me zanima!

Novi ravnatelj HCR-a: Morate ustati kad uđem, iz poštovanja!

Iako zaposlenici Centra za razminiranje negoduju jer moraju ustati kad uđe novi ravnatelj, nitko mu se to još nije usudio reći. Modrušan kaže da je to iz poštovanja
Vidi originalni članak

Nakon provedena javnog natječaja, Vlada  RH je za ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje imenovala Zdravka Modrušana (42). Modrušan  dolazi iz policijskih redova, nakon ATP Lučno, specijalizirao je protueksplozijsku zaštitu, a prije dolaska u HCR bio je na čelu je sektora za upravljanje nekretninama u MUP-u. Višestruko je odlikovan za zasluge. 

Međutim, već pri prvom susretu sa zaposlenicima, novi ih je ravnatelj upozorio kako su se dužni, pri njegovu ulasku u prostoriju, ustati i time odati poštovanje funkciji, odnosno njemu. Novi ravnatelj je očito bio predugo u MUP-u pa je zaboravio kako je Hrvatski centar za razminiranje ipak civilna ustanova u kojoj, kao ni u drugima, nikada nije bila praksa ustajanja prilikom dolaska čelnika. Zaposlenici zbog toga potiho negoduju, mnogi se i zgražaju, ali nitko se još nije usudio objasniti ravnatelju da njegovo traženje iskazivanja poštovanja nije primjereno.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nepoznatii 02.07.2012.

    Treba mu ustati sto zaradjuje 25ooo kuna mjesecno a jadan pirotehnicar nemoze trenutno ni 10ooo pisljivih kuna... ovo je sramota nad sramotama... ustao bih ti ja za svetog nikada mozda ni tada SRAM TE BILO MODRUSAN... STIDI SE SVOJE SJENE....

  • specijalacATJ 19.11.2010.

    Svaka cast novom ravnatelju na naredbi da se zaposlenici ustaju kad on ulazi u prostoriju. Neka znaju da on potjece iz redova dragovoljaca ATJ-a Lučko, pa da ne valja nebi imao tolke medalje i pohvale i čin generala. Treba neko te neradnike natjerati da razminiraju ovu našu prelijepu državu jer ovim tempom je neće razminirati jos slijedecih 100 godina. Dok je gospodin Modrušan sa svojim suborcima istu tu državu oslobodio za 5 godina krvavog rata u kojem i sam nastradao upravo od mine.

  • VesnaSever 19.11.2010.

    ovo nije za komentirati, najžalosnije u svemu tome je da unutar organizacije nema hrabrosti reći se ovakove stvari jesi ili nisu u redu, nego se moraju iznositi u novine. znamo da ovlasti donose i sankcije, jer su povrijeđene taštine obadviju strana, jedna će ipak više biti kažnjena, to tako funkcionira kod nas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare