To je to što me zanima!

'Mjesto predsjednika Sabora za HDZ je važno, jako je važno...'

Želimo da kolege iz Mosta analiziraju sve sugestije. Želimo učinkovitu i racionalnu vladu. Smatram da smo izgradili povjerenje i partnerstvo - rekao je Andrej Plenković...
Vidi originalni članak

Ovoga ponedjeljka održan je četvrti krug razgovora HDZ-a i Mosta o formiranju nove vlade. No, umjesto u središnjici HDZ-a, razgovaralo se u sjedištu Mosta, u Draškovićevoj ulici. Nakon četiri sata pregovora medijima su se obratili Božo Petrov i Andrej Plenković.Petrov je još jednom naglasio kako razgovora o imenima nije bilo:

- Načelno smo razgovarali o ustrojstvu vlade i ministarstvima. Nismo razgovarali o imenima i prezimenima jer smatam da trebamo dogovoriti apsolutno sve i razgovarati u miru, a sigurno ne preko medija. Razgovaramo argumentima, a ne floskulama i na takav način želimo završiti.

Nakon njega HDZ-ov čelnik Plenković rekao je da s Mostom rade po načelu da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".

- Želimo da kolege iz Mosta analiziraju sve sugestije. Želimo učinkovitu i racionalnu vladu. Smatram da smo izgradili povjerenje i partnerstvo - kaže Plenković.

Na pitanje je li Mostu načelno prihvatljivo da Vlada ima četiri potpredsjednika. Petrov je odgovorio:

- To nije ništa revolucionarno i nije eksperiment. Zašto ne? To je nešto što načelno možemo podržati. Izaći ćemo u javnost onda kada se apsolutno sve dogovori.

HDZ: Važan nam je predsjednik Sabora

Na pitanje je li za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je samo kratko poručio:

- Važno je, jako je važno!

Novi sastanak sazvan je za utorak, a obje strane vjeruju da bi do kraja tjedna mogle postići dogovor.

Pregovori su ovoga ponedjeljka iznimno premješteni u sjedište Mosta što je Plenković komentirao riječima:

- Ja nisam nikad bio u Mostu pa idemo sad tamo. Zvali su nas da dođemo, veselim se - rekao je kratko Plenković po početku pregovora. 

Istaknuo je i da su rokovi jasni te da će se HDZ i Most o svemu dogovoriti do 14. listopada za kada je zakazana sjednica novog saziva Hrvatskog sabora. 

Idi na 24sata

Komentari 337

  • igyy 04.10.2016.

    Plenković i ovaj drugi imaju inteligencije zlatnih ribica koje se vrte u staklenoj kugli jedna za drugom i tako u krug pamte samo 2 sekunde ,jer je prvi izjavio da će ovi razgovori bit jako brzi !!!!Svakako imamo odraz i na suspektnu ulogu hr birača koji su na razini malo ovećih riba somova u mulju

  • nikolce 04.10.2016.

    Sad tek vidim da je Most najjaca stranka u Hrvatskoj. Fala bogu da imamo svoga Boga koji ce nam odredjivati i naredjivati. Zamisli; kaze Plenki; Imat cemo skoro isti broj ministara.! Pa sad,el sam lud el dobro ne citam. 54 mandata i 13 mandata. Kaj tu ni razlika il je tu nekaj u razlikami? D U D E K I !

  • AntunSklepič 04.10.2016.

    koga to taj plenki drži budalama

Komentiraj...
Vidi sve komentare