To je to što me zanima!

Novi tečaj za putnike: Naučite kako preživjeti pad zrakoplova

Putnici British Airwaysa mogu platiti oko 1.100 kuna ili zamijeniti milje kako bi naučili kako povećati šanse da prežive pad zrakoplova. Tečaj traje oko četiri sata
Vidi originalni članak

Počasni članovi kluba zrakoplovne kompanije British Airlines odnedavno imaju mogućnost pohađanja tečaja za preživljavanje u slučaju pada aviona, piše Telegraph. Česti putnici mogu zamijeniti svoje milje za tečaj, dok ostali za oko 1.100 kuna mogu naučiti kako povećati šanse da prežive pad. 

- Tečaj putnicima daje sigurnost i više samopouzdanja u letenju - rekao je voditelj Andy Clubb. Tečaj pokriva osnove kao što su otpuštanje pojasa, provjeru prsluka i simulaciju hitne evakuacije iz zrakoplova. 

Istraživanja su pokazala da se pri evakuacijama putnici najviše bore s otkopčavanjem sigurnosnih pojaseva. U kompaniji se nadaju kako bi oni koji prođu tečaj, u slučaju nesreće, mogli voditi ostale u avionu te pomoći onima koji počnu paničariti. 


Idi na 24sata

Komentari 12

  • Palmira2 04.10.2011.

    Dobra fora, kolko su dosad imali polaznka tečaja , 0? "dragi putnici molimo vas da progutate dokumente radi lakše identifikacije, pošto imamo u planu nepredviđeno slijetanje nakon što su oba motora crkla, pilota nitko nemože naći, a kopilot je upravo skočio padobranom potražiti mehaničare, hvala, i vežite pojaseve, ding -dong"..

  • bipa 04.10.2011.

    koji ludi komentari :DDD super ste ..

  • pješak 03.10.2011.

    Pad aviona nitko ne preživljava. Kakav tečaj! To je beskorisno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare