To je to što me zanima!

Ovo se rijetko viđa: Snijeg na N. Zelandu pao nakon 50 god.

Prvi snijeg u 50 godina napravio je kaos. Zatvorene su brojne ceste, škole i aerodromi. Neka mjesta ostala su bez struje. Val hladnoće mogao bi potrajati
Vidi originalni članak

Val hladnoće pogodio je ovih dana Novi Zeland, a najveći gradovi Auckland i Wellington zabijelili su prvi put nakon 50 godina. Snijeg je razveselio najmlađe, ali ostalima je prouzročio prave muke, piše AFP. Neočekivana hladnoća paralizirala je veći dio države. Zatvorene su prometnice i neki aerodromi, prekinuta je opskrba električnom energijom, a škole nisu radile na krajnjem jugu.

Za razliku od Aucklanda, koji zahvaljujući kiši koja je padala uz snijeg nije potpuno zabijelio, ostali gradovi dobili su pravi zimski ugođaj. Glavni grad Wellington potpuno je zatrpan snijegom prvi put nakon 50 godina, 

Prognostičari tvrde da će hladno vrijeme potrajati te se ljudi moraju pripremiti za najgore, a to znači da budu spremni u slučaju da ne mogu izaći iz kuće ili ako ostanu bez struje. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • VOJO VAMPIR 15.08.2011.

    Nibiru se bliži.

  • AntonelaŽanić 15.08.2011.

    Tako je, slijedi jako zahlađenje za ovu zimu, pripremite se. Očekuje se najmanje 20 dana sa temp. oko -20oC. Upravo ovo je poslijedica poremećaja morskih struja, "globalnog zatopljenja" i trenutnog trenda u klimi Svijeta.

  • ivan148 15.08.2011.

    Idemo u K**** 100%

Komentiraj...
Vidi sve komentare