To je to što me zanima!

Novinar umro od štrajka glađu nakon tromjesečnog prosvjeda

Alžirski novinar Mohamed Tamalt, kritičar vlasti koji je u srpnju osuđen na dvije godine zatvora jer je uvrijedio predsjednika republike, umro je u nedjelju nakon štrajka glađu
Vidi originalni članak

Novinar Mohamed Tamalt, kritičar vlasti koji je u srpnju osuđen na dvije godine zatvora jer je uvrijedio predsjednika republike, umro je u nedjelju nakon štrajka glađu, objavili su njegov odvjetnik i zatvorska uprava.

"Nakon više od tri mjeseca štrajka glađu i zatim tromjesečne kome u bolnici u Alžiru je umro novinar Mohamed Tamalt", napisao je njegov odvjetnik.

Novinar, hospitaliziran od kraja kolovoza, umro je nakon upale pluća, precizirala je zatvorska uprava u priopćenju. Prema službenom priopćenju Tamalt je bio liječen od upale pluća koju su liječnici dijagnosticirali prije 10 dana.

Mohamed Tamalt (42) je 27. lipnja, na dan kada je uhićen, počeo štrajk glađu, navela je organizacija zaštite ljudskih prava Human Rights Watch (HRW).

On je 11. srpnja osuđen na 2 godine strogog zatvora posebice zbog jedne pjesme koju je objavio na svojoj Facebook stranici, čiji stihovi navodno vrijeđaju predsjednika Abdelaziza Boutefliku.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mariocalabrese 12.12.2016.

    Prije nego sto je poceo sa strajkom gladju rebao je otici po savjet kod ratnog zlocince i kriminalca Glavasa ovaj bi mu dao savjet kako da strajka gladju dvije godine i da ostane ziv!

  • --- DAVOR --- 12.12.2016.

    Srečom u 666 dana prosvjeda ni jedan šatoraš se nije odlučio na štrajk glađu al ipak je bila jedna žrtva Nevenka :(.

  • Usora1 12.12.2016.

    sto je tu cudno, imali smo do nedavno jos goreg, zar ste zaboravili pricu o "bijeloj ljubicici i golom otoku".

Komentiraj...
Vidi sve komentare