To je to što me zanima!

Dobrodošli u Hrvatistan: Ovi iznajmljuju viletinu s terasom u moru! Cijena? 10.500 € tjedno

Osim devastacije obale jedna od zabluda koja se stavlja pred goste je "privatna plaža" koja prema zakonima Republike Hrvatske ne postoji
Vidi originalni članak

Devastaciji obale i prisvajanju pomorskog dobra očito se još ne nazire kraj. Osim što devastiraju obalu time se redovite pohvale i na stranicama za iznajmljivanje apartmana i vila. Postavlja se pitanje gdje su institucije i što rade po tom pitanju.

Jedan od takvih objekata, na koje su nas upozorili građani je Villa Kati u Visu, koja se uredno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina. Vila se nalazi u Visu, na adresi ulica Vladimira Nazora 47, a zanimljivo je da se jedini javno dostupan broj telefona povezan s ovom adresom nalazi u Nizozemskoj piše Morski.hr.

INSPEKTORI MU UPALI U KAMP Ministar Butković će kazniti oca zbog pomorskog dobra? 'Nisam znao da je tu nešto sporno...'

Tjedni najam u špici sezone doseže 10.500 eura, što uz luksuzno uređenje i ponudu ne bi bio apsolutno nikakav problem. Problem nastaje u tome da terasa doslovno završava u moru, a sve to se bez ikakvih problem oglašava klijentima na web stranici. 

- Čitava vila potpuno je obnovljena u 2017. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatiziranih dvokrevetnih spavaćih soba s prekrasnim pogledom na more, 7 kupaonica i može primiti do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more idealnu za uživanje u sunčanju i blagovanju, dok najveća terasa ima izravan ulaz u more i mogućnost veza za dvije jahte - piše na jednoj od stranica koja oglašava najam ove vile.

NEMA PRIVATNE PLAŽE Sjećate se divljaka koji je tjerao kupačice s Drvenika? Priznao je krivnju i platit će masnu kaznu

No, osim svega toga moglo se primijetiti kako se  isti objekt oglašava pod dva imena; Seafront Villa KATI i Villa Sunset Water piše Morski.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seafront Villa Kati (@seafront_villa_kati)

Vlasnik sudeći prema web stranici je izvjesni Damiano koji vilu opisuje kao jedinstvenu i smještenu na samoj obali, obloženu bračkim kamenom. Naime, u opisu je naveo kako se kuća obložena istom vrstom kamena kao i Bijela kuća u Washingtonu.

ŠAKA U OKO NA HVARU Mještani zaprepašteni ruglom kraj predsjedničke 'vikendice': 'Gradi se, neće tako izgledati'

- Četiri kata Vile potpuno su obnovljena i obnovljena 2017. godine nakon izgradnje 2000. Postoje 4 izvrsna apartmana integrirana u jednu Vilu, zadržavajući privatnost svakog dijela. Svaka spavaća soba ima prekrasan pogled na more, a svaki apartman ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i objedovanju na otvorenom. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom poslužit će vam kao privremeni dom u srcu antičkog dijela Visa. Vila Sunset Water ima 540 m² prekrasnog unutarnjeg prostora i 310 m² terasa s pogledom na more, uključujući 225 m² privatne terase / plaže koja se proteže sve do mora omogućavajući izravan ulaz u more preko stepenica za plivanje i mogućnost do vezova za dvije jahte - opisuje Damian.

Jedna od zabluda koja se stavlja pred goste je "privatna plaža" koja prema zakonima Republike Hrvatske ne postoji.

 

Idi na 24sata

Komentari 305

  • clon 20.10.2021.

    Nije izdana koncesija? Naravno kad je neko skupija punu kuvertu EUR-a neko od njih iz općine i TZO Marina ,od čega bi živili i kupovali da nije mito i korupcija . Postali su sluge i lobi TZO.

  • 10.08.2021.

    zanima me, zašto novinari nas bombardiraju informacijama o uzurpaciji pomorskog dobra???? pa obrarite se nekoj instituciji, pokrenite nešto, budite korisni ovom društvu.... očito je istraživačko novinarstvo izumrlo i pojavilo se ono huškačko prokletstvo, jer to što vi radite je obična politika huškanja naroda, da se međusobno mrzimo. napravite kompletnu i zaokruženu priču, e to bi bilo novinarstvo, sve ostalo je na razini nekih školskih novina.....LP

  • G.Dr.Upravitelj poduzeća...na malo 10.08.2021.

    gledam ,čitam ,doživim i ne vjerujem da se ništa ne poduzima...pa koji klinac uopče pišete onda o takvim stvarima

Komentiraj...
Vidi sve komentare