To je to što me zanima!

Novo suđenje za Fimi mediju potrajat će nekoliko godina?

Sud još nije odlučio hoće li se predmet Fimi media spojiti s predmetom Hypo, što je predložio Uskok. Ponovno suđenje u Fimi mediji počet će 6. lipnja ove godine
Vidi originalni članak

Ponovno suđenje u Fimi mediji počet će 6. lipnja uvodnim govorom stranaka i izvještavanjem o krivnji optuženih. Nakon toga će se pročitati dokumentacija iz spisa, a potom će se neposredno ispitati ukupno 220 svjedoka. Tako je odlučeno u nastavku pripremnog ročišta održanog u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu.

Sud još nije odlučio hoće li se predmet Fimi media spojiti s predmetom Hypo, što je predložio Uskok. 

Po svemu sudeći, novi postupak mogao bi trajati nekoliko godina. 

Podsjetimo, Vrhovni sud prošle je godine srušio nepravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženicima u najvećoj korupcijskoj aferi hrvatske politike i vratio stvari na početak i ponovno suđenje.

Na početku pripremnog ročišta koje je održano prošli tjedan, prije osam dana, Uskok i odvjetnici optuženih su predali prijedloge svojih dokaza. Novost je ta  da su sada svi optuženici izjavili da nisu krivi, dok su na prvom suđenju Mladen Barišić, Nevenka Jurak i Branka Pavošević su rekli da se osjećaju krivima. 

Ivo Sanader je nakon ročišta rekao kako je najvažnije da se će pokazati da nije kriv i da je optužnica plod konstrukcije.

- Ono što je najbitnije je da optužnica ne stoji. Što sam tvrdio ranije to tvrdim i sada. Nadam se da ćemo tijekom postupak to uspjeti dokazati - rekao je Sanader prošlog tjedna. 

Vladimir Terešak koji predstavlja HDZ na suđenju je rekao kako će se utvrditi da HDZ ne snosi nikakvu odgovornost.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • ursuss 25.05.2016.

    Pogledajte samo tu "nevinu facu"....zna da će mu Karamarko "iskopati" slobodu.....jebajga.. da je na placu prodavao jagode,a nema OPG već bi odavno bio u zatvoru kao ona kumica....

  • Jure Franceti 24.05.2016.

    nedaj se ivo bandi crvenoj

  • klokan_jack 24.05.2016.

    nedaj se samader nisi ništa kriv !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare