To je to što me zanima!

Tražili izuzeće: U utorak će se znati hoće li Turudić suditi Ivi

Ivi Sanaderu se opet sudi u slučajevima Ina-Mol i Hypo jer je Ustavni sud ukinuo presudu od osam i pol godina zatvora zbog pogrešaka u sudskoj proceduri
Vidi originalni članak

U utorak bi se trebalo znati hoće li sudac Ivan Turudić opet suditi bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Ina-Mol i Hypo. Naime, Sanaderovi odvjetnici su tražili izuzeće Turudića.

- Tražili smo izuzeće Ivana Turudića kao predsjednika Županijskog suda te kao predsjednika Sudskog vijeća te izuzeće svih sudaca Županijskog suda u Zagrebu koji bi mogli odlučivati o tom zahtjevu. Dakle, smatramo da naš zahtjev treba riješiti predsjednik Vrhovnog suda - rekla je odvjetnica Jadranka Sloković. 

Ponovljeno suđenje

Sanaderovi odvjetnici poslali su zahtjev za izuzećem suca Ivana Turudića kao predsjednika Sudskog vijeća ta za izuzećem svih drugih sudaca Županijskog suda u Zagrebu koji bi mogli suditi u ovom postupku, rekla je u ponedjeljak ravnateljica USKOK-a Tamara Laptoš.

Podsjetimo, na zagrebačkom Županijskom sudu za ponedjeljak 7. rujna zakazano je pripremno ročište ponovljenog suđenja bivšem premijeru Republike Hrvatske Ivi Sanaderu (62) u slučajevima Ina-Mol i Hypo. 

Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković došli su na sud oko 9.30 sati i tada nisu htjeli odgovoriti na pitanje novinara da li će tražiti izuzeće Turudića.

Podsjetimo, ponovljeni postupak ponovno bi trebao voditi predsjednik tog suda Ivan Turudić koji je u prvotnom postupku Sanadera proglasio krivim. 

Sanaderovi odvjetnici ranije su najavili kako će  zatražiti Turudićevo izuzeće. 

Podsjetimo, Ustavni je sud ukinuo presudu Ivi Sanaderu od osam i pol godina zatvora zbog pogrešaka u sudskoj proceduri te je cijelo suđenje vraćeno na početak. 

Idi na 24sata

Komentari 117

  • IlijaLelic 07.09.2015.

    sve mu oduzet sto ima i na ,, METAK " drugo mu i ne treba.

  • 1955 07.09.2015.

    Ti si skrenuo malo,žao mi te je. Što bi trebala Kolinda tamo slušati budale. Tebi ovaj tvoj na slici fali

  • Supermarine Spitfire 07.09.2015.

    Ako je ugovor o prodaji INAe temeljen na korupciji, isti bi s razine Europe morao biti proglašen ništetnim i kao takav biti poništen. Naravno, vrijedilo bi da EU nije i sama leglo korupcije i organiziranog gospodarskog kriminala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare