To je to što me zanima!

Novost: Istražni zatvor moći će se 'odraditi' u kućnom pritvoru

Pravilnik o načinu provedbe nadzora izvršavanja istražnog zatvora u domu, kojeg je potpisao ministar Ostojić, trebao bi rasteretiti ionako pretprane hrvatske zatvore
Vidi originalni članak

Okrivljenici kojima bude određen istražni zatvor od ove će subote moći zatražiti da ga 'odsluže' u svom domu, odnosno da im se odredi kućni pritvor. 

Ove subote 27. prosinca, na snagu stupa Pravilnik o načinu provedbe nadzora izvršavanja istražnog zatvora u domu kojeg je potpisao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Tim će se dokumentom rasteretiti pretrpani hrvatski zatvori. Suci će moći tu mjeru izreći i protiv okrivljenika u postupku. Iako je mogućnost 'kućnog pritvora' postojala već najmanje dvije godine, njegovo izricanje nije bilo moguće jer nije postojao provedbeni akt.

Za nadzor tijekom 'kućnog pritvora' je nadležna policijska uprava na čijem području je dom u kojem okrivljenik mora boraviti, a terenski dio posla odrađuje policijski službenik kojeg određuje nadležni rukovoditelj. Policajci će o nadzoru voditi dnevnik, u kojem će navoditi i vremenske termine provođenja nadzora, podatke o ljudima zatečenima u domu okrivljenika i ostalo. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • arwin 23.12.2014.

    Kao u Kolumbiji. Tamo si osuđeni narkodiler kupi zatvor a čuvari ga poslužuju. I vuk sit a pravda zadovoljena. A posao ide dalje. Glavno da se para vrti.

  • ludom 23.12.2014.

    Vjerojatno ovaj zna, da ih ima još koji će završiti u bajbukani, pa priprema teren da im olakša život. Lakše je biti doma pod istragom nego u hotelu, koji se naziva "Remetinec". Jer, "državne institucije" koje "rade" svoj posao, rade ga godinama. Pa kako će onda pajdaši ovoga lika, čamiti u nekakvoj hotelskoj sobi dok ih se eventualno ne optuži za nešto? Bolje im je doma. U "kućnom pritvoru". Tamo im se u principu ništa ne mijenja. Oni i tako čuče u kući, a sve ostale stvari za njih rade žene, braća, šoferi, kućne pomoćnice i ostale budale u njihovoj službi. A jedini posao koji će i dalje raditi u tom "kućnom zatvoru", je držanje mobitela u ruci i muljanje sa svojim vazalima i "prijateljima". To je jedino što i inače rade. Drugo niša ne znaju.

  • yocko 23.12.2014.

    Pretrpani zatvori?ima mesta u izobilju na golom otoku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare