To je to što me zanima!

Noževima i eksplozivom napali policijsku stanicu, osam mrtvih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Napad se dogodio u ponedjeljak ujutro u okrugu Yarkand, gdje su najbrojnija etnička skupina narod Uighur muslimanske vjere, a okarakteriziran je kao teroristički
Vidi originalni članak

U zapadnoj kineskoj pokrajini Xinjiang policija je ubila osam muškaraca koji su noževima i eksplozivom napali policijsku stanicu.

Napad se dogodio u ponedjeljak ujutro u okrugu Yarkand u blizini grada Kashgara, gdje su najbrojnija etnička skupina narod Uighur muslimanske vjeroispovijesti, a okarakteriziran je kao teroristički.

- Oko 6.30 ujutro, devet terorista s noževima napalo je policijsku stanicu u Kashgaru, bacivši eksploziv koji je zapalio policijsku stanicu - stoji u kratkom priopćenju, prenosi Reuters.

Ranije ovog mjeseca, policija je ranila i ubila 14 ljudi tijekom nemira u blizini Kashgara u većinom muslimanskoj regiji. Xinjiang je područje brojnih smrtonosnih incidenata, za koje službeni Peking okrivljuje muslimanske separatiste.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mariocalabrese 31.12.2013.

    Noževima i eksplozivom napali policijsku stanicu, osam mrtvih prezivjeli policaci suspendirani jer su se suprostavili islamskim teroristima???

  • nocni_kupac 30.12.2013.

    Za neke je Terrorist ko god se bori za slobodu i odcjepljenje od Kine . I jos nesto teritorij se ne zove Yarkand nego se zove Yarkant i povrsine je 8,969 km2 gdje je vecinskio stanovnistvo Islamske vjere.Ali ok posto se znaju vlasnici pojedinih glasila bitno je propaganda Nebeskog naroda ide do citatelja :),samo ta propaganda ne prolazi kod onih koji znaju.

  • pješak 30.12.2013.

    Da je to bilo kod nas i da je bilo obratno, da su teroristi ubili 8 policajaca, onda bi naša država uhapsila preostale policajce jer su pružali otpor!

Komentiraj...
Vidi sve komentare