To je to što me zanima!

"HDZ je poništio sve što smo napravili u reviziji pretvorbe"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Željko Jovanović je rekao kako se u tri godine koliko je SDP bio na vlasti pokazalo da je 95 posto pretvorbi bilo nezakonito, no da je sav njihov posao HDZ poništio
Vidi originalni članak

Željko Jovanović (SDP) rekao je u drugoj emisiji "Izbori 2011: Kome vjerujete?" kako borba protiv korupcije treba početi s prevencijom. Korupciju je usporedio s malarijom te rekao kako se mora isušiti močvara, tj. da se mora isušiti crnofondovska politika. O borbi protiv korupcije rekao je i kako se u tri godine koliko je SDP bio na vlasti, pokazalo da je 95 posto pretvorbi bilo nezakonito i sve što su tada učinili, kaže, HDZ je poništio.

Prema rezultatima na kraju emisije Jovanović je osvojio 63 posto glasova u anketi 24sata i bio najuvjerljiviji političar. O rezultatima ankete koja ostaje otvorena, u petak će u emisiji 24sata TV raspravljati analitičari i novinari.

Jovanović je rekao i kako borba protiv korupcije, na način na koji se sada vodi, neće iskorijeniti korupciju. Marijan Hanžeković (HSLS) dodao je kako bivši premijer Ivo Sanader trenutno izuzetno šteti HDZ-u, ali da nije sretan pritvorom, jer, kaže, pravosuđa koja su sigurna u sebe pritvor ne pretvaraju u kaznu. Govoreći o crnim fondovima, Hanžeković je rekao kako se boji da se boji da nisu postojali samo u HDZ-u. 

Ministar Dražen Bošnjaković, pak, kaže da je dobro poznavao Branku Pavošević, ali da mu nikada nije spomenula crne fondove. Bošnjaković nije znao ni kolikim se novcem trenutno raspolaže u izbornoj kampanji. Isto nije znao ni Željko Jovanović. 

- Oko 600.000 kuna smo prikupili dosad za središnjicu stranke, a po izbornim jedinicama mislim da niti jedna nije prešla 250.000 kuna - rekao je Marijan Hanžeković.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Florijan 21.10.2011.

    Ne nasjedajmo komunjarskim spinovima. I HDZ i SDP, vode i kontroliraju komunisti (Jacina partijska knjižica), samo se prividno svađaju i udobno se izmjenjuju na vlasti, čuvajući jedni drugima leđa. Na izborima, okončajmo ovo 20-godišnje razdoblje komunizma poslije komunizma. Birajmo LJUDE, a ne stranke.

  • nogometas05 21.10.2011.

    "gospodine"Jovanovicu...stici ce te Bozja ruka i u Srbijiiiiiiiiiiiiiiiiii....!!!!!

  • Clothed Male 21.10.2011.

    Postovani kolege komentatori. Ne treba tu nista puno analizirati. Nego reci; HDZ je najvece zlo koje je u tisucljetnoj povijesti zadesilo hrvatski narod. I dok se to zlo, ta kronicna rak rana hrvatskog tkiva ne istrijebi, nema napretka hrvatskog naroda i drustva. Jednostavno, zar ne ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare