To je to što me zanima!

'O nabavi borbenih zrakoplova ćemo odlučiti za par tjedana...'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković se u četvrtak sastao s glavnim tajnikom NATO saveza Jensom Stoltenbergom u Bruxellesu prilikom čega je najavio i skoru odluku o nabavi
Vidi originalni članak

- Činjenica je da je Hrvatska počela povećavati svoja izdavanja kao što smo se svi dogovorili 2015. Cijenimo ono što Hrvatska čini kad je riječ o pomaganju svim njezinim susjedima na Balkanu na njihovom putu prema euroatlantskim integracijama - izjavio se Stoltenberg nakon sastanka. 

Premijer Plenković izjavio je kako je ovo bio plodan i konstruktivan razgovor te još jednom naglasio koliko Hrvatska želi sudjelovati u Savezu. 

- Pokazali smo jasnu solidarnost, prisutni smo u misijama Saveza već niz godina. Moramo se složiti oko načina kako postići cilj od 2 posto izdvajanja BDP-a na obranu. U godinu i četiri, pet mjeseci vlasti jasno smo pokazali proračunima za 2017. i 2018. da je Hrvatska povećala svoja izdvajanja. Želimo povećati svoju sposobnost - kazao je Plenković. 

Premijer je dodao i kako će odluka o nabavi borbenih zrakoplova biti objavljena u narednik nekoliko tjedana, javlja N1

 

 
Idi na 24sata

Komentari 60

  • nesvrstani1970 26.02.2018.

    što su dobri procenti u tim nabavkama

  • abava 23.02.2018.

    Bravo, bravo i bravo za vladajuće! Tek sad vidin koliko in je stalo do svog naroda, a naročito do mladi. Vi koji se pitate što će in avijoni ne vidite dalje nosa. Kupuju avijone da in se mlađarija ne mora truckati autobusiman do Hamburga, Stocholma, Dublina....... Ovi nadzvučni za tren tamo stignu!

  • abava 23.02.2018.

    Zasad znamo da to sigurno neće biti Gripeni. Naša vlast nema nikakvog interesa uvlačiti se Šveđanima. Znači F-16. Izraelski ili američki, jedina je dilema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare