To je to što me zanima!

Obama: Kongres mora dati nove gospodarske poticaje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Novi poticaji, koje predlažu demokrati, uključuju dulje naknade za nezaposlene, veći program kartica za hranu i nove olakšice za poslodavce
Vidi originalni članak

Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama u subotu je pozvao Kongres da donese novi paket poticajnih mjera za gospodarstvo, ističući da su Sjedinjene Države suočene s "najvećim gospodarskim izazovima našeg vremena".
- Ako Kongres odmah ne donese plan koji donosi nužne poticaje gospodarstvu, ja ću to učiniti svojom prvom zadaćom kao predsjednik - naglasio je Obama u tjednoj radi poruci naciji, koju je uputio ispred Demokratske stranke.
Novi poticaji, koje predlaže demokratsko čelništvo Kongresa, uključuju produljenje naknade za nezaposlene, povećanje programa kartica za hranu socijalno najugroženijima i olakšice poslodavcima koji otvaraju radna mjesta. Radio poruka je snimljena na video i postavljena 'on line' preko YouTube linka na Obaminu tranzicijsku web stranicu. Budući predsjednik SAD planira nastaviti s internetskim objavljivanjem video verzije svoje tjedne radio poruke naciji i nakon što preuzme dužnost 20. siječnja iduće godine.
Obama je također naglasio važnost otvaranja radnih mjesta u SAD, kako bi građani lakše prebrodili krizu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare