To je to što me zanima!

Obama: Ne obećajem da ćemo moći isplatiti mirovine i pomoć

SAD: Predsjednik Obama do 3. kolovoza ove godine mora postići dogovor oko povećanja gornje granice američkog duga kako bi građanima mogao isplatiti novac
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama je u utorak kazao kako ne može garantirati da će do sljedećeg mjeseca moći isplatiti mirovine, socijalnu pomoć ili pomoć za ratne veterane. Obama do 3. kolovoza ove godine mora postići dogovor oko povećanja gornje granice američkog duga kako bi građanima mogao isplatiti novac.

Istaknuo je kako američka vlada svakog mjeseca na adrese stanovnicima pošalje i do 70 milijuna čekova, a ako se SAD ne budu mogle ponovno zadužiti, država neće moći ispunjavati svoje obveze prema građanima. Predsjednik SAD-a je u razgovoru za CBS kazao kako to znači da će država morati birati između isplaćivanja duga Kini ili isplaćivanja mirovina svojim građanima. 

Dogovor između Obame i republikanaca traje već danima, a ne žele odobriti nova zaduženja sve sok Obama ne predstavi novi plan rezanja državne potrošnje.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • اللهم آمين 13.07.2011.

    dekadencija!

  • Mayhem29 13.07.2011.

    Opči potop........Naime monopol drži 5-6 internacionalnih banaka (vecinom su to banke u vlasništvu židova) e sada,jedan ugledni ekonom je izračunao da kada se zbroji ukupni svjetki dug prema bankama da toliko novaca zapravo niti ne postoji na cijeloj zemlji.Možda je riješenje srusiti te monopolističke banke,mozda cak i popaliti sav novac u svijetu i krenuti iz početka.....Bas kao i kada tek započinjete igru monopoly....svakom po isto novaca tj. ovisno o veličini države i slijedeci put dobrano pripaziti na tok novca i na to kako posluju banke..........Sve ostalo osim ovoga vodi u propast hahahahahahahha:-)

  • pechvogel 13.07.2011.

    24 sata: Iako jedna od najvažnijih vijesti ovu stranicu prebacujete u drugi plan a bavite se babskim pričama koje nikoga nezanimaju! Ostavljate narod namjerno neinformiranim, to je manipulacija!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare