To je to što me zanima!

Obavještajci nadziru aktivnost 400 potencijalnih džihadista

Švicarske vlasti nadziru na društvenim mrežama aktivnosti oko 400 mogućih džihadista koji bi mogli predstavljati sigurnosnu prijetnju, objavila je obavještajna služba
Vidi originalni članak

 Švicarske vlasti nadziru na društvenim mrežama aktivnosti oko 400 mogućih džihadista koji bi mogli predstavljati sigurnosnu prijetnju, objavila je obavještajna služba NDB u ponedjeljak.

Švicarska nije posebno zanimljiva meta islamističkim napadačima jer nije dio vojne koalicije za borbu protiv Islamske države, ali je bez obzira na to i u toj zemlji podignuta razina sigurnosti,  kaže NDB u godišnjem izvješću.

U izvješću je prikazana fotografija švicarske putovnice uz eksplozivni pojas koju je on-line stavio osumnjičeni džihadist koji je putovao na Bliski istok, kao i video Islamske države koji prikazuje švicarsku zastavu među 60 zemalja koje su ciljevi džihadista.

"Eventualne napade u Švicarskoj mogli bi izvesti pojedinci ili manje skupine, jednostavnim sredstvima, uz malo pripreme i minimalne logističke napore", kaže se u izvješću.

Švicarski sudovi prošli su mjesec osudili trojicu Iračana za terorizam,  što je presuda koja bi trebala poslati poruku džihadistima da ne gledaju na zemlju kao na laku metu.

(Hina) xmaš ysl

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ZelenaHrvatska 04.05.2016.

    daj ne serite vise,ako znaju tko su zašto se odmah te osobe ne uhite i osude,mada bi ih ja likvidirao,oni kao nadziru dok ovi ne naprave neko sranje pa ce se čuditi,ako se sumlja na nekog onda tu osobu treba mrak da pojede,pa svaki dan u svijetu nestane tisuće ljudi i nikad se nenađu zašto se to ne počne dešavati tim smradovima islamskim!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare