To je to što me zanima!

Obećali su: Problem školskih obroka riješit će Ministarstvo

Željko Jovanović upozorava: U Hrvatskoj ne smije biti gladne djece. Sve institucije u državi koje su zadužene za to pitanje dužne su osigurati da djeca u školi buda sita
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Željko Jovanović od ravnatelja škola tražit će da mu dostave podatke o broju gladne djece u školama, da razgovaraju s roditeljima te da ih upute u centre za socijalnu skrb.

Također, će tražiti podatke i od pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić. Ona je već više puta upozorila da raste broj djece koja inače nisu korisnici socijalne pomoći, a ne mogu podmiriti troškove prehrane.

- U Hrvatskoj ne smije biti gladne djece. Sve naše institucije koje su zadužene za to pitanje dužne su identificirati i osigurati da djeca nisu gladna i smatram da sustav to rješava - kazao je Jovanović odgovarajući ponovno na upit 24sata što može i planira poduzeti da se problem riješi.

Ministar tvrdi da je u Hrvatskoj sustav školstva i socijalne skrbi decentraliziran kako bi se problemi građana rješavali u njihovoj zajednici. Jer općine, gradovi i županije mogu lakše prepoznati tko je socijalno ugrožen i kome treba pomoć. Ponovio je da gradovi imaju socijalne programe i da u njima postoje centri socijalne skrbi.

- Njihov je posao da osiguraju da nijedno dijete ne bude gladno. Možda sam idealist, ali siguran sam da dobro rade svoj posao. Ponovno pozivam sve koji poznaju dijete ili obitelj koja nema što jesti neka ih upute u najbliži centar socijalne skrbi ili gradski odjel socijalne skrbi - rekao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • yocko 21.03.2014.

    Majstore kolike su meni obečale, da če mi dati???

  • Caffe-bar Gemini 21.03.2014.

    Mi i inače u državi ne radimo sustavno i normalno. Točkasto od slučaja do slučaja rješavamo probleme i pri tome uvijek idemo u ekstreme. I u ovom slučaju gladan i sit su dva ekstrema, a rješenje je na pola puta.

  • Corleone Michael 21.03.2014.

    SDP ne radi ništa drugo osim što obećaje građanima da će se situacija poboljšati, a zapravo sve nas više upropaštavaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare