To je to što me zanima!

Obilne kiše: Sava opet raste u Posavini, mještani zabrinuti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radi rasta Save na prednasipu u Rajevom Selu, koji je građen u vrijeme poplava nakon što je nasip pukao, započelo je postavljanje novih vreća sa pijeskom
Vidi originalni članak

Obilne kiše koje su proteklih dana zalile susjednu Bosnu i Hercegovinu, uzrokujući opet poplave, ponovo su unijele strah i među mještane Rajevog Sela i Gunje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vodostaj Save je, naime, u noći sa srijede na četvrtak počeo rasti 20-tak centimetara na sat no iz Hrvatske vodoprivrede rekli su kako se radi samo o jednom vodnom valu koji ne bi trebao uopće doći do netom izgrađenog prednasipa u Rajevom Selu.

Tijekom petka se  rast Save smanjio i trenutno je na 2 centimetra po satu no, nitko više ne želi odgađati mjere predostrožnosti od nove poplave pa su na nasip u Rajevom Selu upućeni volonteri i djelatnici angažirani na Javim radovima kako bi vrećama sa pijeskom i najlonima dodatno osigurali nasip . Radi se o netom izgrađenom prednasipu koji trenutno služi kao prva obrana od poplave dok se posve ne završi veliki, novi nasip, uništen u svibanjskoj poplavi.

- Situacija u Gunji je pod kontrolom i Sava ne predstavlja nikakav rizik trenutno. Kiša je stala i to je dobro. U Rajevom Selu ljudi su nemirni jer je najavljen manji vodni val u noći sa petka na subotu pa smo odlučili nasip oviti najlonima i ojačati vrećama sa pijeskom iz čiste predostrožnosti. Straha od poplave nema - rekao je Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja nastojeći smiriti uznemireno stanovništvo koje više puta tijekom dana obilazi nasipe sa strahom pogledavajući u ćudljivu Savu. Nadaju se da će veliki nasip uskoro biti gotov i da ove jeseni neće morati strahovati od novog izlijevanja Save koja u susjednoj Bosni opet pokazuje svoju razornu moć.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Rukfas_1 10.09.2014.

    Vecsmo u rizicnoj zoni. Sta ce biti kad se snijeg krene topit iz austrije i slovenije, a u to vrijeme zemlja nece moci primit jer je vec i ovako natopljena

  • AntonTrdić 11.08.2014.

    meni se cini da ce trebati kupiti one zive zidove (metalne)

  • MAX 2010 10.08.2014.

    nasip će graditi ako svi glasaju za njih ,a do tada ............??! ...zna se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare