To je to što me zanima!

Za smrt osmero mladih kriv je 'plinski top'? Obitelj i prijatelji shrvani: 'Još jučer smo se čuli'

Četiri djevojke i četiri mladića, svi u dobi od 18 i 19 godina, zajedno su htjeli proslaviti Novu godinu. Ujutro se nikome nisu javili više. Prema prvim informacijama, za smrt je kriv agregat
Vidi originalni članak

Pustite me da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo, zapomagao je otac jedne od djevojaka koja se zajedno s još tri djevojke i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći kod Posušja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tragedija u Posušju

Obitelj i prijatelji preminulih su shrvani. Rakitno ne pamti ovakvu tragediju.

- Ne vjerujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove - govori prijatelj jednog od mladića. 

TRAGEDIJA U POSUŠJU Subota dan žalosti u BiH zbog smrti osmero mladih: Ugušili se u vikendici u novogodišnjoj noći

- Jako sam tužan. 2020. je svima bila najgora, a onda se dogodilo ovo... Ne tuguje samo Posušje, svi tuguju - ispričao je drugi prijatelj za Radio Sarajevo.  

Roditelji ih nisu uspjeli vidjeti, njihova tijela su prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će se obaviti obdukcija. Kako doznaje Večernji, mladi su cijelu noć komunicirali s rodbinom i prijateljima, slali su fotografije i dopisivali se. 

Njih osmero zajedno su bili u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu pa su se grijali na agregat. Prema prvim informacijama, upravo je agregat izazvao tragediju. No, uz agregat, mladi su donijeli i "plinski top" koji grije prostorije, ali i "isisava" kisik. Policija još nije sigurna što je točno uzrok tragedije, trebao bi biti poznat nakon obdukcije. 

- Ne može se tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiteljem proveo je istragu te će se na kraju utvrditi što se točno dogodilo - rekao je ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić. 

Roditeljima i prijateljima je počelo biti sumnjivo kada se više nitko ujutro nije javljao. U međuvremenu su uspjeli kontaktirati susjede u kući pored. Nakon dozivanja i lupanja po vratima i prozorima, jedan od susjeda razbio je staklo prozora i ozlijedio se. Kada je ušao ugledao je stravičan prizor. 

IMALI SU 18 I 19 GODINA Tuga i jecaji kod Posušja. Našli su ih mladi iz susjedne kuće: 'Ne mogu zamisliti teži gubitak'

Sveučilište u Mostaru izrazilo je sućut obiteljima preminulih. Kako pišu, čak petero mladih koji su poginuli bili su studenti na tom sveučilištu. 

- Pet studenata Sveučilišta u Mostaru, na početku svoga akademskoga puta. Postoji kraj iza kojeg mi ne možemo. Tu se zaustavlja riječ i žalost vlada u ljudima. Na tom mjestu stojimo uz vas. Bez riječi i shrvani u sućuti. S vjerom u vječni život Sveučilište u Mostaru izražava iskrenu sućut obiteljima osam mladih osoba, osam anđela, tragično i prerano preminulih - napisali su. 

Sućut obiteljima su izrazili i predsjednik i premijer Republike Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković

Idi na 24sata

Komentari 93

  • PejoGudelj 04.01.2021.

    tragedija nemam komentara cudne su to ljudske sudbine ovako zavrsit ovozealjski zivot pun ljepote i blagodati ne mogu shvatit izgubio sam dva BRATA na cudesan i ne odgonetan nacin

  • Pero2020 03.01.2021.

    Ja mislim da je za njihovu smrt glavni krivac alkohol, jer su vjerojatno svi bili mrtvi-pijani još ako se uzme u obzir da su stradali sjedeći za stolom.

  • biberrr 02.01.2021.

    To je tragedija,osmero mladih ljudi vjerojatno se otrovali plinom.Strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare