Obavijesti

News

Komentari 93

Za smrt osmero mladih kriv je 'plinski top'? Obitelj i prijatelji shrvani: 'Još jučer smo se čuli'

Za smrt osmero mladih kriv je 'plinski top'? Obitelj i prijatelji shrvani: 'Još jučer smo se čuli'
8

Četiri djevojke i četiri mladića, svi u dobi od 18 i 19 godina, zajedno su htjeli proslaviti Novu godinu. Ujutro se nikome nisu javili više. Prema prvim informacijama, za smrt je kriv agregat

VIDEO

Pustite me da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo, zapomagao je otac jedne od djevojaka koja se zajedno s još tri djevojke i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći kod Posušja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tragedija u Posušju

Obitelj i prijatelji preminulih su shrvani. Rakitno ne pamti ovakvu tragediju.

- Ne vjerujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove - govori prijatelj jednog od mladića. 

Subota dan žalosti u BiH zbog smrti osmero mladih: Ugušili se u vikendici u novogodišnjoj noći
Subota dan žalosti u BiH zbog smrti osmero mladih: Ugušili se u vikendici u novogodišnjoj noći

- Jako sam tužan. 2020. je svima bila najgora, a onda se dogodilo ovo... Ne tuguje samo Posušje, svi tuguju - ispričao je drugi prijatelj za Radio Sarajevo.  

Roditelji ih nisu uspjeli vidjeti, njihova tijela su prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će se obaviti obdukcija. Kako doznaje Večernji, mladi su cijelu noć komunicirali s rodbinom i prijateljima, slali su fotografije i dopisivali se. 

Njih osmero zajedno su bili u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu pa su se grijali na agregat. Prema prvim informacijama, upravo je agregat izazvao tragediju. No, uz agregat, mladi su donijeli i "plinski top" koji grije prostorije, ali i "isisava" kisik. Policija još nije sigurna što je točno uzrok tragedije, trebao bi biti poznat nakon obdukcije. 

- Ne može se tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiteljem proveo je istragu te će se na kraju utvrditi što se točno dogodilo - rekao je ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić. 

Roditeljima i prijateljima je počelo biti sumnjivo kada se više nitko ujutro nije javljao. U međuvremenu su uspjeli kontaktirati susjede u kući pored. Nakon dozivanja i lupanja po vratima i prozorima, jedan od susjeda razbio je staklo prozora i ozlijedio se. Kada je ušao ugledao je stravičan prizor. 

Tuga i jecaji kod Posušja. Našli su ih mladi iz susjedne kuće: 'Ne mogu zamisliti teži gubitak'
Tuga i jecaji kod Posušja.  Našli su ih mladi iz susjedne kuće: 'Ne mogu zamisliti teži gubitak'

Sveučilište u Mostaru izrazilo je sućut obiteljima preminulih. Kako pišu, čak petero mladih koji su poginuli bili su studenti na tom sveučilištu. 

- Pet studenata Sveučilišta u Mostaru, na početku svoga akademskoga puta. Postoji kraj iza kojeg mi ne možemo. Tu se zaustavlja riječ i žalost vlada u ljudima. Na tom mjestu stojimo uz vas. Bez riječi i shrvani u sućuti. S vjerom u vječni život Sveučilište u Mostaru izražava iskrenu sućut obiteljima osam mladih osoba, osam anđela, tragično i prerano preminulih - napisali su. 

Sućut obiteljima su izrazili i predsjednik i premijer Republike Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece