To je to što me zanima!

Obitelj odahnula: Majku i tri kćeri neće deportirati u Srbiju

Zorica i Mišel dobili su poziv da u četvrtak dođu u policiju u Korenicu, gdje će čuti koje sve papire moraju prikupiti kako bi se status Zorice i curica konačno regulirao
Vidi originalni članak

Teodora, Lidija, Maša i njihova majka Zorica Radaković (36) konačno su noć prespavale mirno. Naime, u utorak su saznale svoju sudbinu, odnosno da u srijedu ipak neće biti deportirane iz Hrvatske.

Podsjetimo, Zorica je sa svoje tri kćeri zbog ljubavi došla u ličke Jošane iz Novog Sada, gdje je ostavila posao. U studenom prošle godine u Gospiću udala se za Mišela Radakovića (41), no navodno su zakasnili s vjenčanjem jer je Zorici 15 dana prije vjenčanja istekla turistička viza.

U srijedu su trebali biti deportirani, no, kao što smo već napisali, to je ipak odgođeno do daljnjega.

Naime, dobili su odgovore od institucija da ipak postoje rješenja prema kojima one mogu ostati u Hrvatskoj, a za koja do sada nisu ni znali. Zorica navodi kako joj je od izuzetne pomoći bio savjet pravobraniteljice za djecu koja je ukazala na to da Zakon o strancima predviđa mogućnost odobravanja privremenog boravka iz humanitarnih razloga, u kojem slučaju nije nužno osigurati sredstva za uzdržavanje, što znači da se rješenje može naći i ako suprug ne uspije pronaći posao s plaćom od 4700 kuna. Centar za mirovne studije ponudio im je svu potrebnu pravnu pomoć. Zorica i Mišel su u srijedu ujutro dobili poziv da se u četvrtak jave u policijsku postaju u Korenici, gdje će čuti koje sve papire moraju prikupiti kako bi se status Zorice i djevojčica konačno regulirao. 

Ipak, najsretniji su zbog činjenice da ih nisu razdvojili i što mogu nastaviti s normalnim životom. Mišel kaže da su djevojčice, kada su čule da ne moraju na put, pola sata vrištale i skakale od sreće.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 24 sata sprdacine 20.06.2015.

    Haha iz ljubavi je dosla hahah

  • Mladen Kozic 17.06.2015.

    Nisu znali u to ne vjerujem, nego nisu ni pročitali koji je zakon na snazi

  • duje912 17.06.2015.

    hm...opet smo posrali nas hrvate...u rdsdu. budem se ja pozvao na ovaj lsučaj kad budem tražio radnu dozvolu za australiju ili kanadu ili sad....reći ću da su rasisti jer ne žele primiti potecnijalnog radnika dok HR prima ljude iz agresorske države mimo EU zakona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare