To je to što me zanima!

Obitelj protiv ekshumacije pape Pija zbog stigmi

Sveta Stolica zatražila je ekshumaciju tijela pape Pija kako bi navodno provjerili u kakvu je stanju njegovo tijelo 40 godina nakon njegove smrti
Vidi originalni članak

To je normalna procedura. Samo želimo provjeriti u kakvu je stanju tijelo. To često činimo, rekao je kardinal Jose Saraiva Martins dodajući da su isto tako provjerili tijelo pape Ivana XXIII jer znalo se događati da tijelo nije održavano kako bi trebalo. Ipak, neki smatraju kako će  tijelo ekshumirati da bi provjerili je li papa ima na tijelu Pio stigme, o kojima se naveliko pričalo. Obitelj preminulog oca Pija pobunila se protiv tog zahtjeva Svete Stolice.
- Svoje mišljenje rekli smo nadređenima u Crkvi - stoji u priopćenju Pie Forgione, unuke preminulog pape, i njezino osmero djece dodajući kako poštuju Papu i Crkvu, ali isto tako poštuju i njegovo mrtvo tijelo, koje mora ostati tamo gdje je zakopano.
- Oca Pija proglasili su svetim i zato nema potrebe ponovno otvarati njegov grob - rekli su u organizaciji koja nosi Pijevo ime. Pregledavanje tijela zakazano je za travanj ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_27152 18.08.2008.

    Prevarant je taj papa bio što se tiće stigmi

Komentiraj...
Vidi sve komentare