To je to što me zanima!

Obitelj ubijene studentice tuži Amandu Knox za 67 mil. kuna

Nakon što su A. Knox i R. Sollecito osuđeni za ubojstvo Meredith Kercher, određeno je da plate odštetu. Nakon što su ih oslobodili, odbačena je i ta odluka
Vidi originalni članak

Iako je Amanda Knox (24) oslobođena optužbi da je ubila cimericu Meredith Kercher, žrtvina obitelj tužit će je i tražiti naknadu štete u iznosu od 7,7 milijuna funti (66,7 milijuna kuna). Amanda je sada kod kuće u Seattleu nakon četiri godine u talijanskom zatvoru. Nakon što su Knox, njezin dečko Raffaele Sollecito (27) i Rudy Guede (24) osuđeni na prvom suđenju, određeno je i da obitelji ubijene studentice isplate 7,7 milijuna funti, piše The Sun. Izvršenje je stavljeno na čekanje, a sada je odbačeno nakon oslobađajuće presude. Međutim, Kerchere muće nedosljednosti u pričama Knox i Sollecita. Njihov odvjetnik priprema slučaj. 

- Ako ne dokaže da su Knox i Sollecito krivi, mora pronaći drugi dvojac koji je bio tamo s Guedeom jer je dokazano kako nije bio sam - rekla je Meredithina sestra Stephanie (28). Knoxina obitelj digla je drugu hipoteku na kuću kako bi platili 1,7 milijuna funti (14,7 milijuna kuna) odvjetničkih troškova. Međutim, izvor je uvjeren kako će se to promijeniti nakon Amandine knjige i filma. Meredith (21) su pronašli prerezana vrata u kući u Italiji koju je dijelila s Knox 2007. godine. 

'Uvijek sam govorio da je Amanda fantastična glumica'

Patrick Lumumba (38), vlasnik bara, kojega je Amanda Knox optužila za ubojstvo Meredith Kercher, nazvao ju je 'fantastičnom glumicom'. Lumumba je proveo dva tjedna u istražnom zatvoru nakon što je Knox rekla detektivima kako je 'pokrila uši u kuhinji dok je Lumumba ubijao Meredith'. Međutim, utvrdili su kako laže samo da bi maknula sumnju sa sebe. 

- Ljut sam! Šokirao sam se kad su je oslobodili. Žao mi je jadne Meredith. Uvijek sam govorio kako je Amanda fantastična glumica i za mene će to uvijek biti. Najveća žrtva je Meredith, a nakon nje ja. Ostao sam bez posla i veselja. Nemam ništa - rekao je, piše Daily Mail

Postavilo se i pitanje profesionalnosti forenzičara nakon što je javnost vidjela snimke kako se šale na mjestu zločina i pričaju kako će uzeti kokain da ostanu budni. 

Otac od Sollecita pokušao je poslije suđenja izraziti sućut obitelji stradale studentice, ali nije im mogao ni blizu. Knox se nije pojavila u javnosti otkad je održala pressicu nakon povratka kući. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dark_1 10.10.2011.

    ja sam gledala talijanske vijesti, i pratila taj slučaj, pošto gledam talijanske programe...njih su ljudi osudili jer si je išla kupiti grudnjak drugi dan nakon ubojstva.... tamo ima previše laži, ali najveći krivci su talijanski policajci jer nisu od početka uzeli sve dokaze, koji su bili potrebni...naravno oni su i krivi jer su cijelu kuću zapravo zaprljali sa svojim otiscima cipela, i više se nije znalo koji su njihovi a koji od ubojica, uzeli su grudnjak koji je bio krvav tek mjesec dana nakon ubojstva.... uopće se nisu ponašali profesionalno.. bili oni krivi ili ne za ubojstvo, najveći su krivci policajci koji su uspjeli da se izvuku...

  • macika 10.10.2011.

    i taj poligraf ne pokazuje istinu znaci,ako ga je prosla,hmm,a cjeli svijet misli da je ona kriva...

  • Faustina009 10.10.2011.

    Vjerujem da će Istina kad tad doći na vidjelo i tko god bio ubojica te djevojke, pa makar bio na slobodi i imao sve balgo ovoga Svijeta - ta osoba neće imati mir u duši nikada, niti će moći biti sretna...Ta Amanda ako je počinila takvo ubojstvo ili je možda sudjelovala u njemu, neće imati do kraja života miran san, to će je cijeloga života proždirati u duši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare