To je to što me zanima!

Obitelji petorice gasitelja s Kornata su dobile odštetu

Na drugom ročištu za tragediju na Kornatu, sudac je prihvatio zahtjeve pet obitelji vatrogasaca koje traže novčanu odštetu od pet i pol milijuna kuna
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Šibeniku sutkinja Silvana Klisović obiteljima poginulih vatrogasaca Marka Stančića, Karla Ševerdije, Gabrijela Skočića, Hrvoje Strikomana i Ante Juričeva Mikulina dodijelila je odštetu od 3,365.000 kuna. Odštetu će platiti Grad Vodice, Općina Tisno, DVD Tisno i Vodice te Obrtničko tehnička škola, koju je pohađao maloljetni Marko Stančić. Na raspravi su svjedočili zapovjednici DVD-a Tisno i Vodice Siniša Salamun i Mirko Juričev Mikulin, čiji je sin Ante Juričev Mikulin poginuo na Kornatima.
- Nisam bio zapovjednik te intervencije. Nazvao me županijski vatrogasni zapovjednik i dao nalog da uputim ljude, kako sam i postupio - rekao je potreseni Mikulin. Odvjetnici tužitelja istaknuli su kako je dosuđeno onoliko odštete koliko su obitelji stradalih i tražile, međutim, žao im je što država ne sudjeluje u ovom sporu.
- Moralna je obveza države da pomogne lokalnoj zajednici u plaćanju odštete - rekao je Maro Mihočević, odvjetnik obitelji.

IZNOSI ODŠETE OBITELJIMA POGINULIH VATROGASACA
Marko Stančić (17) - otac Dinko, majka Divna te sestre Dijana i Nikolina dobit će ukupno 615.000 kuna
Karlo Ševerdija (17) - majka Branka, otac Ivica, brat Matje i baka Vilma dobit će 760.000 kuna
Gabrijel Skočić (19) - majka Anita Trcera, očuh Goran Grbelj, brat Jakov i sestra Antula 615.000 kuna
Hrvoje Strikoman (19) - otac Ivica, majka Katica, baka Paula i braća Tomislav i Borna dobit će 835.000 kuna
Ante Juričev Mikulin (22) - otac Mirko, majka Jasminka i sestra Anđela od DVD-a Vodice dobit će 540.000 kuna

Idi na 24sata

Komentari 17

  • justicia 10.04.2008.

    Nemojte kriviti te ljude koji su izgubili svoje najmilije. Zalosno je to sto se drzava makla i ne sudjeluje u odsteti, peru se ruke po direktivi. To je zbilja sramotno! Ovo placaju opcine i DVD-i, a to znaci MI, obicno pucanstvo (kako nas je nazvao krivousti).

  • gocxxx 10.04.2008.

    Koliko na kraju iznosi ta otšteta? U naslovu piše 5,5 mil kn, a u tekstu 3 i nešto mil kn, nikakvi novci tu nisu dovoljni, a pogotovo ne ovakvi sitni. Iako to sve plaćamo opet mi, otštetni zahtjev je trebao biti puno veći, dva-tri mil kn po obitelji, ovo je stvarno jadno. 600000 kn vrijedi život, vani bi otštete bile puno, puno veće.

  • entoni 10.04.2008.

    Nije poželjno pričati javno o tome,ali općenito Vatrogasci su doživjeli puno nepravde od države. Ne samo nakon odcjepljenja od MUP-a nego prije i poslje što je glupo,nenormalno,nerazborito i nepošteno ! Služba koja svašta radi i ima puno intervencija, ne strašno tko je tu lud ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare