To je to što me zanima!

Lavina im ušla u kuću, ženu udarila i gotovo je zatrpala

Snijeg s krova morao je biti očišćen, no pazikuća nije organizirao čišćenje. Lavina je skliznula i provalila ulazna vrata, a druga je potom provalila i vrata dnevnog boravka
Vidi originalni članak

Na kuću obitelji Bahtanović snijeg je pao sa susjedne stambene zgrade. Snijeg s krova morao je biti očišćen, no pazikuća nije organizirao čišćenje. Slično je nedavno bilo u Sarajevu, gdje je snijeg zatrpao vozača u autu.

Prva lavina je skliznula i provalila ulazna vrata, a druga je bila veća, tako da su nam provaljena i vrata dnevnog boravka. Sa susjedne kuće skliznulo je samo pola snijega i postojala je šansa da se na nas obruši i ono što je ostalo, prepričao je Hašim Bahtanović. Njemu je u subotu oko 17 sati u sarajevskom naselju Mihrivode u kuću uletjela lavina snijega kroz ulazna vrata. Samo pukom srećom obitelj je izbjegla ozljede. Sin Elvedin Bahtanović u trenutku nesreće gledao je televiziju u dnevnom boravku.

- Osjetio sam jak udar, kao da je pala granata. Kuća se tresla. Kad sam se okrenuo, svuda oko mene bio je snijeg - kaže Elvedin. Šteta je velika, a obitelj krivi vlasnika objekta koji se nalazi samo metar i pol od njihove obiteljske kuće.

Njegov otac u to je vrijeme bio u dvorištu, a majka na stepenicama ispred kuće.

- Snijeg ju je odjednom udario s leđa i zamalo je zatrpao. Nasreću, nije stajala na vratima jer ne znam bi li preživjela - kazao je šokirani Hašim.

Lavine u Europi odnijele na desetke života

Lavina je zadnjih nekoliko tjedana u Europi odnijela ne desetke života. Amseru Reku (5) prije dva tjedna izvukli su iz zatrpane kuće u Restelici na Kosovu. Pronašli su je promrzlu u naručju preminule majke Garke (29). Stradao joj je i otac Abdulah (30), brat Amar (2) te još osam članova obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • andi_1 28.02.2012.

    pa kad već imaju piramidu, što nebi i u centru Sarajeva imali lavinu :-) , Šalu na stranu....dobro pa se dobro završilo po osobe !

  • HercegSvabo 28.02.2012.

    to nam je hobi

  • scrappy 28.02.2012.

    lavina je toliko personificirana da to izgleda komicno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare