To je to što me zanima!

Obiteljima mobiliziranih Rusija dijeli ovce?! 'Moraju znati da nisu sami, da je država uz njih'

Ali to nije sve. Ako se prijave u odgovarajući centar, imaju pravo zatražiti naknadu od 5000 rubalja (85 dolara), po mobiliziranom članu obitelji.
Vidi originalni članak

Vlasti u ruskoj republici Tuva odlučile su nagraditi obitelji mobiliziranih ovcom ili ovnom!, objavile su tamošnje vlasti na svojim službenim web stranicama.

Naredbu je izdao vođa regije Vladislav Kovalig, a prema informacijama s kraja rujna, do tad su uspjeli podijeliti 91 životinju. Osim ovna ili ovce, obitelji će dobiti i 50 kg brašna te dvije vreće krumpira.  Sut-Kholsky, Mongun-Tayginsky, Barun-Khemchykskyi, Ulug-Khemsky, Chedi-Khol'skiy, Erzyas, Tes-Khemsky, Chaa-Kholsky i Dzun-Khemchiksky mjesta su gdje su životinje već uručene novim vlasnicima.

EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA 24SATA VIDEO Vjekoslav Prebeg: 'Rusi su me mučili strujom. Gotovina mi je prišao i dao ruku u bolnici'

Ali to nije sve. Ako se prijave u odgovarajući centar, imaju pravo zatražiti naknadu od 5000 rubalja (85 dolara), po mobiliziranom članu obitelji.

NEMA VOJNOG ISKUSTVA I STARIJI JE OD 35... Ruski dužnosnik tražio Dumu da smijeni Putina, stigao mu je poziv za vojsku: 'Ovo je osveta!'

- Stanovnici moraju vidjeti da nisu sami i da neće ostati sami, da je država uz njih - komunicirali su iz tamošnjih ureda medijima.

U nekim dijelovima Tuve najavljeno je i kako će obitelji mobiliziranih dobiti i drva za ogrjev. Prije nekoliko dana pisali smo kako su vlasti u Sahalinu odlučile obiteljima unovačenih podijeliti po pet kg ribe, a u Tuvi se eto dijele ovce i ovnovi...

ODLUKA PUTINOVE STRANKE Rusija obiteljima čiji su članovi mobilizirani šalje 5 kila ribe?!

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 06.10.2022.

    Kadirov je bolji. On daje svakom vojniku kozu za trenutačnu konzumaciju.

  • Sarlo 06.10.2022.

    Ov ce ov cama.

  • EmilCandor 06.10.2022.

    Bio sam na mandatu u Afganistanu 2 godine. Tamo su obitelji dobijale 2 vreće brašna i 4 litre ulja za njihovog clana,  bombaša samoubojicu. Putin zlorabi sirotinju na isti nacin.  Jadno i mizerno za drzavu koja se nekada zvala 2-om svjetskom silom! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare