Obavijesti

News

Komentari 181

Ukrajina nastavlja oslobađati okupirani teritorij kod Hersona

Ukrajina nastavlja oslobađati okupirani teritorij kod Hersona

Ukrajina je tijekom srijede nastavila s oslobađanjem okupiranog teritorija, iz Moskve su stizale informacije kako će Putin promijeniti tijek 'posebne vojne operacije', ali to se nije dogodilo. SAD je najavio još pomoći Kijevu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.55

Rusi se obrušili na Zelenskog: 'Marioneta puna oružja, pretvorio se u čudovište...'

Kremlj je u četvrtak osudio izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kojima sugerira da bi NATO preventivnim udarima trebao odvratiti Rusiju od korištenja nuklearnog oružja, a ministarstvo vanjskih poslova nazvalo ga je čudovištem koje može uništiti planet.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

22.00

Putin: Očekujemo da će se situacija stabilizati

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je rekao da očekuje da će se situacija u četiri nova teritorija stabilizirati. 

- Radimo na temelju pretpostavke da će se situacija stabilizirati tako da možemo mirno razvijati te teritorije i zemlju u cjelini - rekao je Putin.

Podsjetimo, Putin je jučer službeno potpisao zakone kojima se Luhansk, Donjeck, Herson i Zaporižja priznaju kao dio Ruske Federacije. Ovime je priznao da situacija u pripojenim regijama sada nije stabilna. 

21.25

Volodimir Zelenski: Rusija je najantieuropskija država na svijetu, ima samo jednu politiku

Rusija je "najantieuropskija država na svijetu", poručio je u četvrtak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski europskim čelnicima okupljenima na prvom skupu Europske političke zajednice i zatražio da pomognu i uvedu još sankcija Rusji, prenose agencije.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.10

Na snagu stupio osmi krug europskih sankcija Rusiji

Europska unija nametnula je nove trgovinske sankcije Rusiji i proširila popis osoba kojima zamrzava imovinu i zabranjuje putovanja na prostor bloka u okviru osmog kruga sankcija koje su u četvrtak stupile na snagu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

20.45

Ukrajinska vojska uništila je više od polovice iranskih dronova 

Ukrajina je oborila 24 od 46 bespilotnih letjelica Shahed-136 kamikaza koje je Rusija poslala Ukrajini između 29. rujna i 6. listopada, prema navodima ukrajinske vlade, javlja Kyiv Independent.

Komentari 181