To je to što me zanima!

Obiteljska agonija: Moraju odlučiti koje dijete spasiti

Chelsea Knighton (3) i Zachu Knightonu-Smithu (5) u razmaku od nekoliko mjeseci dijagnosticiran je rak. Obitelj ima novca samo za jedno dijete...
Vidi originalni članak

Nakon što je djevojčici Chelsea Knighton (3) dijagnosticiran neuroblastom, rak nadbubrežne žlijezde u rujnu 2007 godine, njeni roditelji bili su očajni. Andy (33) i Emma (28) počeli su skupljati novac kako bi svoju kćerkicu poslali u Meksiko na rizičnu, ali učinkovitu operaciju koja bi joj mogla spasiti život, a koju je u Velikoj Britaniji izvode samo kod odraslih. Pacijent proguta 'lijek' koji se proširi krvlju i 'zakači' za tumor, a potom se 'prži' i zagrijava laserom. Djevojčicu u međuvremenu ide na kemoterapiju kako se bolest ne bi širila, no liječnici joj ne daju puno šanse. Tek što su skupili 400.000 kuna potrebnih za operaciju, uslijedio je novi šok. Bratiću oboljele djevojčice, Zachu Knightonu-Smithu (5), dijagnosticirana je ista bolest.
 - Utrkujemo se s vremenom, i nemamo ga za sažaljevanje. Jaka smo obitelj i uvijek se držimo zajedno. Nadamo se da ćemo uspjeti sve prebroditi. Nažalost, ne možemo na liječenje poslati oboje jer nemamo više novca - kazao je Zachov otac Bob (39) za Daily Mail. Dječačić ima veliku izraslinu u trbušnoj šupljini i nekoliko manjih na bedru i karlici, dok njegova mlađa sestrična u trbuhu ima čeka pet izraslina. Liječnici im daju od jedne do tri godine života.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • puf_pant 15.03.2009.

    Kada se samo sjetim da se prije 15-ak dana prodala fotelja Yves Saint Laurenta za 27 milijuna dolara. Osjećam se tako zgroženo! Jednostavno ljudi moraju pomoći roditeljima, ne smije se dozvoliti da se bira između ljudskih života, a posebno ne među dječijim! Želim pomoći!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • koko75 15.03.2009.

    pa ako u V. Britaniji ne mogu skupit novac za ovu divnu dječicu to je tragedija,kakvi smo takvi smo ,ali virujem da bi se u Hrvatskoj kroz tel.poziv skupilo 400000 kuna za par dana .Nadam se da neće morati odlućiti koje će dite spašavati.

  • čavka 15.03.2009.

    Gdje je tu Bog? Vjernik sam ali ovo me pokoleba !

Komentiraj...
Vidi sve komentare