To je to što me zanima!

Obiteljska tragedija: Otac i kum mladića (17) odveli u lov i smrt

Stjepan (17) išao je kroz gustiš. Kum je mislio da je divljač i ispalio hitac. Mladić je na mjestu umro. Za njega mještani u Lasovcu kraj Bjelovara imaju samo riječi hvale
Vidi originalni članak

Bio je dobar mladić, pred kojim je bila budućnost. Završio je za automehaničara i bio je jako vrijedan. Ne znam kako ću sad bez njega. Bio mi je sve na svijetu. Tko će nam sad pomagati? Ja sam imao dva moždana udara, shrvano je jecao u subotu Stjepan Kežman (61) iz Lasovca.

Njegov unuk Stjepan (17) poginuo je u navodnom krivolovu, u kojem je bio s ocem Goranom (38) i kumom Nenadom Šlogarom (30). Oni su u subotu oko 15.30 sati bili u lovištu Pisanička Bilogora. Bili su oko 700 metara od prometnice. Mladić je krenuo prema ocu i kumu kroz gustiš. Kum je, kako se pretpostavlja, mislio da prema njima ide divljač. Ispalio je hitac. Nesretnog Stjepana pogodio je u glavu. Nije mu bilo pomoći, umro je na mjestu. Za mladića rodbina i susjedi imaju samo riječi hvale.

- Bio je omiljen. Puno je pomagao djedu i baki u poljoprivrednim poslovima. Jako je volio ići u lov - rekao je Stjepanov bratić Tomislav Paušić (17).

Glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva iz Bjelovara rekla je kako je policija obavila očevid te su naredili obdukciju tijela poginulog mladića. Mato Kovačević, tajnik županijskog lovačkog saveza, nam je objasnio kako maloljetnici ne mogu sudjelovati u lovu niti polagati lovački ispit prije punoljetnosti.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • hvala bogu što sam ateist 16.11.2011.

    vecina komentara su puni nekog saucesca neke glumljene patetike i pijeteta, neke sucuti roditeljima i slicno. Tog mladica je u KRIVOLOV poveo njegov roditelj i poslao ga da goni divljac pred oruzje koje su u ruci imali sam otac i kum obojica pripiti. Taj mladic je i ranije bio u takvim krivolovnim akcijama i trebao je i sam postati takav, a sve za desetak kila mozda zarazenog ili bolesnog mesa - Meni nije zao ni tog odstrijeljenog ni roditelje - dobili su sto su trazili.

  • Ivanst9 15.11.2011.

    Po nama lovcima pljuju koda da smo neznam šta, a pogotovo pošto je ovo bio krivolova što znam pouzdano tako da je tu sve jasno. Najviše gluposti i nesreća dogodi se sa ilegalnim oružjem, a to neposjeduju lovci već svi oni drugi jer lovci imaju oružje uredno i posjeduju oružani list. A što se tiče ˝takozvanih¨ zaštitara životinja i prirode oni samo znaju piskarat i lupat gluposti jer uopče nisu upoznati sa lovcima i lovstvom opčenito. A to je iz razloga jer takvi ¨zaštitari¨ žive u zagrebačkim zgradurinama na 10 katu i nama prodikuju kojim smo svaki dan u prirodi, i živimo s tom prirodom i divljači koja u njoj obitava.

  • HUNTER76 15.11.2011.

    Ja sam isto lovac i zao mi je djecaka sto je smrtno stradao, ali nije posteno da se osudjuju svi lovci i da nas se stavlja u isti kos sa krivolovcima. Ako treba oduzeti oruzje svim lovcima zato sto je netko u KRIVOLOVU nekog ozljedio ili ubio tako bi trebalo oduzeti sve vozacke dozvole i aute zato sto je neko nekog u prometu ozljedio ili pregazio. Pogledajte koliko je ljudi stradalo u lovu, a koliko u prometnim nesrecama

Komentiraj...
Vidi sve komentare