To je to što me zanima!

'Objava poreznih dužnika nije kršenje tajne, već opći interes'

Nada Čavlović Smiljanec kaže da je trenutno 2000 ljudi sumnjivo zbog nesrazmjera imovine i primanja. No popis dužnika neće objaviti dok Sabor ne donese zakon
Vidi originalni članak

Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave je rekla za HRT kako je trenutno oko 2000 građana sumnjivo zbog nesrazmjera imovine i primanja. 

Rekla je i kako popis dužnika neće objaviti dok Sabor ne donese zakon. Čavlović Smiljanec misli kako objava dužnika nije kršenje porezne tajne te kako je u pitanju opći interes. 

Najavila je i da se razmišlja o tome da se oporezuje 10.000 neprodanih stanova. Potvrdila je i da od 1. siječnja iduće godine namjeravaju uvesti porez na imovinu. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • trlababalan99 09.05.2012.

    Može objavite ali objavite i iznos koji su te tvrtke uplatile u državni proračun te na što se taj novac potrošio (BMW, hep vile, stanovi, farbanje tunela itd)

  • Željko Franjković 09.05.2012.

    Zašto nebi oporezovali nekoga ko masovno gradi stanove? To je isto kao i drugi poslovi gdje se stiče profit.

  • drmm 09.05.2012.

    Poštenom narodu, ne treba ni porezna kontrola ni financijska policija,jer je to prevelik trošak na teret građana..!!! U uređenim državama, sramota je ne platiti porez,a kod nas je to,nažalost pravilo,a da ne govorimo o rigidnosti zakona koji predviđa plačanje poreza-PDVa po ispostavljenom,a ne po naplačenom računu...tako se samo štite lopovi...!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare