To je to što me zanima!

Policija štiti Šipušića? Sad tek slijedi odluka o suspenziji...

Ravnateljstvo policije kaže kako je Nenad Šipušić postupao suprotno odredbama Zakona o policiji. Izvješće istrage će dostaviti načelniku policijske uprave
Vidi originalni članak

Informacija kako će se ‘u Zagrebu dogoditi nešto veliko’, koju je Amir Mafalani prije ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića rekao policajcu Nenadu Šipušiću, ne bi bila od koristi prije, a ni poslije ubojstva, ustvrdio je u petak Vitomir Bijelić, načelnik uprave krim-policije. Dodao je i kako ta informacija ne bi koristila pri otkrivanju mete ni pri identificiranju počinitelja. Obrada nakon ubojstva ne bi bila kvalitetnija, smatra, jer informacija nije bila potpuna. Šipušić je, kaže Bijelić, postupio protivno odredbama Zakona o kaznenom postupku, Zakona o policiji, pravilnika o postupanju i metodološkim uputama o kriminalističko-obavještajnim djelatnostima pa će izvješće dostaviti načelniku PUZ-a radi pokretanja disciplinskog postupka.

Postoji mogućnost pokretanja i kaznenog postupka. Policiji je zanimljiv podatak da je Šipušić znao za “nešto veliko” 2008., a prvi put je spomenuo ubojstvo dvije godine poslije pred sutkinjom Ivanom Kršul. I to nije progovorio sam, nego ga je “cinkao” Mafalani. Stoga je u tijeku krim-obrada koja bi trebala rasvijetliti je li Šipušić 2008., mjesec dana nakon ubojstva, kada su ga kolege ispitivale o Mafalaniju, zatajio informaciju da je znao da se planira Pukanićeva likvidacija. U tom je slučaju počinio kazneno djelo. Tek slijedi odluka o njegovoj suspenziji.

"Pitanje je bi li tajne mjere dovele do ubojice"

Šipušić je Mafalaniju naložio da bude u kontaktu s Robertom Matanićem. U policiji kažu da je pitanje bi li tajne mjere dovele do ubojice - Željka Milovanovića. Mafalani je istražiteljima rekao da je policajcu najavio ubojstvo, ali tada nije rekao njegovo ime.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tea66 06.11.2010.

    neću nikad zaboraviti kad suse svi uredno smijali Pukiju kad je rekao da su pokušali atentat na njega,zar mislite da bi naša policija napravila nešto i da je Mafalani rekao tko će bit ubijen. Sve sam više uvjerena da je ubojstvo naručeno iz najviših krugova

  • bla bla bla 06.11.2010.

    Sjećate li se kada je Pukanić bio na TV gdje je pokazivao kako ga je neko pokušao ubiti s pištoljem i kada je pokazivao rupu od metka na izlogu trgovine? Zar to nije dovoljan razlog za alarm MUP-u da ga netko želi ubiti, a nekakva dojava o NN događaju. Naravno sad je neki tamo mali policajac kriv, a ne njegov šef, vjerojatno šefovi u MUP-u ne gledaju TV i nisu za ništa odgovorni.

  • ico76 06.11.2010.

    trebalo bi pitati ove koji optužuju Šipušića i pozivaju se na nekakve pravilnike i naputke,šta je trebalo napraviti, a šta bi oni napravili da su to čuli i tko bi osigurao i platio nekoliko stotina policajaca da to sve prate.Samo usporedba prije dva mjeseca sam bio kod mehaničara koji mi je rekao da na autu moram promijeniti zupčasti remen jer bi mi se mogao oštetiti cijeli motor, a ja još vozim kako je i autu ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare