To je to što me zanima!

Objavili spot za kampanju 'Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin': Mogu se sami popisati online

Srpsko narodno vijeće objavilo je spot u kojem su naveli da se građani "ove godine na popisu stanovništva mogu popisati online, izjasniti svoju narodnost, a da to nitko ne sazna"
Vidi originalni članak

Srpsko narodno vijeće objavilo je spot za medijsku kampanju "Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin" kojom pozivaju Srbe da se sami popišu u popis stanovništva online.

Spot pokazuje muškarca prezimena Srbljanović kako spušta rolete i zamračuje stan, osluškuje susjede, stavlja masku te pali glasnu glazbu prije nego otvara stranicu za online popisivanje stanovništva i upisuje da je po narodnosti Srbin.

Zatvori laptop, a onda mu netko pozvoni na vrata. Susjed, kojeg glumi Rene Bitorajac ga zamoli da stiša glazbu. 

- Hej, Srbine, ajde molim te stišaj to malo, dijete mi spava - kaže Bitorajac u spotu.

U spotu su naveli da se građani "ove godine na popisu stanovništva mogu popisati online, izjasniti svoju narodnost, a da to nitko ne sazna".

KUC-KUC, POPIS JE! Nakon popisa nećemo znati kolika nam je dijaspora, 'računa' se samo dio iseljenika

Popis stanovništva kreće od 13. rujna

Dugoočekivani popis stanovništva u Hrvatskoj kreće u ponedjeljak, 13. rujna. Osam tisuća popisivača i preko 1100 kontrolora izaći će na teren. Oni koji odbiju sudjelovati u popisu mogu biti kažnjeni s dvije do pet tisuća kuna.

Potpredsjednik srbijanske vlade Boris Milošević komentirao je za N1 novu inicijativu.

- Ta inicijativa je važna jer su se u nju uključile sve relevantne srpske organizacije koje su željele pokrenuti jednu afirmativnu kampanju da se građani Hrvatske na predstojećem popisu izjasne onako kako to Ustav i garantira, dakle svoju nacionalnu i vjersku pripadnost - rekao je Milošević o kampanji "Budi e-Srbin".

Dodao je i da su reakcije uglavnom pozitivne.

- Reakcije su uglavnom pozitivne i nadam se da će tako i ostati. Naravno, bit će i onih negativnih, ali to jednostavno treba ukalkulirati. Vrlo važno je da je ta kampanja afirmativna, nije usmjerena protiv nikog, samo poziva pripadnike srpske zajednice da se slobodno izjasne i vjerujem da će i druge zajednice krenuti sa sličnom kampanjom - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ježurka ježić69 06.09.2021.

    Što ste se uznemirili? Biti će i Hrvata i Srba onoliko koliko Plenky kaže. Plenky će popisati par stotina tisuća Hrvata iz BiH i sa zapada, a pupiju će dati da popiše 100 tisuća Srba koji više ne žive u Hrvatskoj. Tako će nas na papiru biti preko 4M. Svi će bit sretni i zadovoljni. Plenky jer će "dokazati" da nema iseljavanja, a Pupi jer će dobiti veći broj svojih na osnovu čega će izvlačiti više love iz proračuna. Jedino će Penava nešto gunđati, ali on je potpuno nebitan. Pljunite mi u facu ako ne bude tako.

  • masterplan 06.09.2021.

    sad kad krenu laste

  • napiši 06.09.2021.

    Pola Srbije će glasati E poštom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare