To je to što me zanima!

Objavili su nalaze obdukcije: Oligarh Berezovski se objesio

Istraga je još u tijeku, a forenzičari će pretražiti njegovu kuću do kraja. Dok istraga ne bude potpuno završena nećemo davati više detalja u javnost, kažu iz policije
Vidi originalni članak

Nalazi obdukcije tijela ruskog tajkuna Borisa Berezovskog (67) pokazali su da se objesio, izvijestila je britanska policija. Berezovskog je njegov djelatnik pronašao mrtvog na podu kupaonice u njegovom domu u Londonu. 

BBC javlja kako patolozi na tijelu ruskog tajkuna nisu pronašli tragove nasilja, a dodali su da će napraviti još nekoliko testova kako bi bili sigurni. Policijska istraga trajat će vjerojatno još nekoliko dana. 

- Istraga je još u tijeku, a forenzičari će pretražiti njegovu kuću do kraja. Dok istraga ne bude potpuno završena nećemo davati više detalja u javnost - izvijestio je čelnik tamošnje policije.

Rusiju je napustio krajem 90-ih godina

Berezovski je Rusiju napustio krajem 90-ih godina zbog skandala pranja novca u zračnoj kompaniji Aeroflot. Sud u Moskvi proglasio ga je krivim te mu 2007. dodijelio kaznu od šest godina zatvora. Kasnije je za razne prijevare i pranje novca kažnjen s dodatnih 11 godina zatvora. Tvrdio je da su slučajevi protiv njega ''politička namještaljka'' iscenirana u uredu predsjednika Vladimira Putina. Sklonište je potražio u Velikoj Britaniji koja mu je 2003. odobrila politički azil.

Bogatstvo koje je tijekom 90-ih godina stekao Berezovski procijenjeno je na tri milijarde dolara. Vlasnik naftne kompanije ''Sibneft'' ranije je proglašen i 104. najbogatijom osobom na svijetu. O njegovom životu napisana je i knjiga ''Kum Kremlja'.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • ninja_ratnik 27.03.2013.

    Sad si nosi ukradene pare!

  • WOMANIZER 26.03.2013.

    ajde da smo i to doznali da ne moramo 100 članaka čitat svaki dan!

  • rezucka 26.03.2013.

    Pa ako se objesio onda je imao uže oko vrata....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare