To je to što me zanima!

Obolio je jer je sjedio na istom mjestu u crkvi kao i zaraženi...

Pacijent A5 iz analize slučajeva CDC-a u Singapuru zaražen tako što je sjedio na istom mjestu u crkvi, na kojem su prethodno sjedili pacijenti A1 i A2 koji u to vrijeme još nisu imali nikakve simptome
Vidi originalni članak

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je analizu prijenosa korona virusa u Singapuru iz čega je vidljivo da je virus vrlo zarazan te da ga najčešće šire osobe koje još nemaju simptoma zaraze.

Gordan Lauc, redoviti profesor biokemije i molekularne biologije sa zagrebačkog PMF-a, upozorio je na tu analizu, a osim toga i ponovio kako se virus zna širiti umnožavanjem u grlu i nosu i prije pojave bilo kojih drugih simptoma.

STRAVA U ITALIJI Ubio svoju djevojku, mislio da ga je zarazila korona virusom

Naime, pacijent A5 iz analize slučajeva CDC-a u Singapuru zaražen tako što je sjedio na istom mjestu u crkvi, na kojem su prethodno sjedili pacijenti A1 i A2 koji u to vrijeme još nisu imali nikakve simptome, poručuje Lauc.

Pacijenti F2 i F3 su se, dodaje, zarazili tako što su sjedili red iza pacijenta F1 u crkvi, a CDC također spominje i primjer kada je osoba bez ikakvih simptoma na probi zbora zarazila 40-60 ljudi.

Prof. Lauc zbog svega toga građanima savjetuje da nosimo maske i kada nemamo simptome.

DALEKI OTOCI Ekstremna izolacija: Evo gdje nema zaraze korona virusom

- Bilo kakve maske, maramu, šal oko nosa i usta i sl. - maska ne štiti vas, već s njom štitite ljude oko sebe jer možda širite virus a da to i ne znate. I perite ruke. Sapun i voda su OK, nema potreba za silnim alkoholom ili agresivnim sredstvima koja će vam oštetiti kožu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dankogrg 13.02.2021.

    Hvala Bogu, 24 sata i njihova propaganda je izgubila. Crkve rade, a gluposti poput teretana i kafića ne. Ljudi znaju što je najbitnije unatoč manipulativnim propagandama poput ove.

  • Drugi_Način 02.04.2020.

    A meni su se neki ovdje smijali kad sam rekao da nosim masku dok prolazim kroz hodnik zgrade u kojoj živim. A već ranije je rečeno da je dokazano da se u zatvorenim prostorima virus u zraku zadržava 3 sata i više. Dovoljno je da prođeš i udahneš virus.

  • Legende 02.04.2020.

    Navodno, novinar navodnom novinaru prenio navodni članak iz provjerenih navodno izvora

Komentiraj...
Vidi sve komentare