To je to što me zanima!

Obrana Rosavca traži novo vještačenje, prigovorili nalazu vještaka jer nije skidao vijke

Obrane bivšeg dožupana sisačko-moslavačke županije Romana Rosavca, njegova prijatelja Ivice Šoštarića te automehaničara Igora Škrinjara traže novo vještačenje
Vidi originalni članak

Što je upravljački, a što pogonski sklop automobila, što se mora "otkopčati" kako bi se skinula letva volana i kakva je razlika u skidanju hidrauličnog i električnog upravljačkog sklopa letve volana?

Sve to moglo se čuti, ne u automehaničarskoj radionici, nego na Županijskom sudu u Zagrebu gdje se sudi bivšem dožupanu sisačko-moslavačke županije Romanu Rosavcu, njegovu prijatelju zaposlenom u županiji Ivici Šoštariću te automehaničaru Igoru Škrinjaru.

Škrinjar, koji je od trojice okrivljenika vrlo vjerojatno najbolje upućen u predmetnu problematiku, zbog privatnih obveza nije došao na ročište u srijedu pa je rasprava nastavljena bez njega.

AFERA 'PIMP MY RIDE' Svjedočio bivši župan Žinić: Da, ja sam potpisao narudžbenicu za taj popravak letve volana

Uskok ih tereti da su u studenom 2017. na račun županije fingirali i platili popravak letve volana službene Škode Octavije, a u stvarnosti su "nabrijali" motor Audija A4, kojega privatno koristi Šoštarić.

I dok je vještak za prometna vozila i strojarstvo Božidar Senegović ostao kod svojeg nalaza i mišljenja da na letvi volana ništa nije rađeno te da, prije njegova vještačenja, taj sklop nije ni skidan, obrana svojim svjedocima i fotografijama koje su priložili u spis pokušava dokazati da je popravka bilo.

- Možete li iz predočenih fotografija zaključiti da se ipak nešto radilo? - inzistirala je obrana.

- Ne, iz predočenih fotografija ne mogu vidjeti je li nešto rađeno. To mogu vidjeti samo nakon rastavljanja spornog dijela - odgovorio je vještak.

SUĐENJE ROSAVCU Prijatelju nabrijao Audi A4 na račun države? Na sud nije došao jer tvrdi da ima - koronavirus

- Možete li reći je li manžetna na fotografiji nova? - nastavili su branjenici.

- Da, iz fotografije mogu reći da je manžetna homokinetičkog zgloba nova. Vidi se naljepnica na poluosovini. No, to je pogonski dio automobila koji nije vezan s letvom i ona se ne skida prilikom zahvata na letvi volana - ustvrdio je vještak.

- Znate li jesu li matice i vijci na konkretnoj Škodi Octaviji na proizvodnoj traci robotski zatvaraju? - zanimalo je branitelja prvooptuženog Rosavca Željka Stankovića, no odgovor nije dobio jer vještak nije upućen u proizvodni proces Škode u tvornicama. 

Na koncu su branitelji sve trojice okrivljenika prigovorili nalazu i mišljenju vještaka između ostalog zato što nije sam rastavio i skinuo letvu volana već su učinili djelatnici servisa dok je on cijeli proces promatrao i fotografirao.

Ukoliko ne bude novih dokaznih prijedloga na sljedećem ročištu početkom svibnja mogli bi čuti obrane okrivljenika.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Važno 07.04.2022.

    Ma dajte molim Vas,pustite ta sitna kokošarenja već se uhvatite puno većih afera,pokretnine i nekretnine stečene u 6 godina plodnog mandata kao i pustošenja županijskog proračuna

Komentiraj...
Vidi sve komentare