Obavijesti

News

Komentari 2

Obrana Rosavca traži novo vještačenje, prigovorili nalazu vještaka jer nije skidao vijke

Obrana Rosavca traži novo vještačenje, prigovorili nalazu  vještaka jer nije skidao vijke

Obrane bivšeg dožupana sisačko-moslavačke županije Romana Rosavca, njegova prijatelja Ivice Šoštarića te automehaničara Igora Škrinjara traže novo vještačenje

VIDEO

Što je upravljački, a što pogonski sklop automobila, što se mora "otkopčati" kako bi se skinula letva volana i kakva je razlika u skidanju hidrauličnog i električnog upravljačkog sklopa letve volana?

Sve to moglo se čuti, ne u automehaničarskoj radionici, nego na Županijskom sudu u Zagrebu gdje se sudi bivšem dožupanu sisačko-moslavačke županije Romanu Rosavcu, njegovu prijatelju zaposlenom u županiji Ivici Šoštariću te automehaničaru Igoru Škrinjaru.

Škrinjar, koji je od trojice okrivljenika vrlo vjerojatno najbolje upućen u predmetnu problematiku, zbog privatnih obveza nije došao na ročište u srijedu pa je rasprava nastavljena bez njega.

Svjedočio bivši župan Žinić: Da, ja sam potpisao narudžbenicu za taj popravak letve volana
Svjedočio bivši župan Žinić: Da, ja sam potpisao narudžbenicu za taj popravak letve volana

Uskok ih tereti da su u studenom 2017. na račun županije fingirali i platili popravak letve volana službene Škode Octavije, a u stvarnosti su "nabrijali" motor Audija A4, kojega privatno koristi Šoštarić.

I dok je vještak za prometna vozila i strojarstvo Božidar Senegović ostao kod svojeg nalaza i mišljenja da na letvi volana ništa nije rađeno te da, prije njegova vještačenja, taj sklop nije ni skidan, obrana svojim svjedocima i fotografijama koje su priložili u spis pokušava dokazati da je popravka bilo.

- Možete li iz predočenih fotografija zaključiti da se ipak nešto radilo? - inzistirala je obrana.

- Ne, iz predočenih fotografija ne mogu vidjeti je li nešto rađeno. To mogu vidjeti samo nakon rastavljanja spornog dijela - odgovorio je vještak.

Prijatelju nabrijao Audi A4 na račun države? Na sud nije došao jer tvrdi da ima - koronavirus
Prijatelju nabrijao Audi A4 na račun države? Na sud nije došao jer tvrdi da ima - koronavirus

- Možete li reći je li manžetna na fotografiji nova? - nastavili su branjenici.

- Da, iz fotografije mogu reći da je manžetna homokinetičkog zgloba nova. Vidi se naljepnica na poluosovini. No, to je pogonski dio automobila koji nije vezan s letvom i ona se ne skida prilikom zahvata na letvi volana - ustvrdio je vještak.

- Znate li jesu li matice i vijci na konkretnoj Škodi Octaviji na proizvodnoj traci robotski zatvaraju? - zanimalo je branitelja prvooptuženog Rosavca Željka Stankovića, no odgovor nije dobio jer vještak nije upućen u proizvodni proces Škode u tvornicama. 

Na koncu su branitelji sve trojice okrivljenika prigovorili nalazu i mišljenju vještaka između ostalog zato što nije sam rastavio i skinuo letvu volana već su učinili djelatnici servisa dok je on cijeli proces promatrao i fotografirao.

Ukoliko ne bude novih dokaznih prijedloga na sljedećem ročištu početkom svibnja mogli bi čuti obrane okrivljenika.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa