To je to što me zanima!

Obrat ili? 'Imamo jasan dokaz, MH17 je oborio ukrajinski MiG'

Ruska nacionalna televizija objavila je satelitske snimke koje prikazuju malezijski Boeing MH17 neposredno prije nego je oboren iznad Ukrajine. Vidi se i MiG...
Vidi originalni članak

U petak navečer na ruskom prvom televizijskom kanalu objavljene su senzacionalne nove fotografije, odnosno satelitske snimke koje navodno prikazuju malezijski Boeing MH17 neposredno prije nego je oboren iznad Ukrajine. Fotografije su interpretirali ruski stručnjaci koji tvrde da je Boeing oborio borbeni lovac, a ne projektil sa zemlje . Televizija je navela da su fotografije skinute sa britanskog ili američkog satelita, piše britanski Express .

Snimke prikazuju projektil koji se kreće prema letu MH17 , koji je potom srušen pri čemu je poginulo 298 ljudi. TV voditelj Mikail Leontiev tvrdi kako je misteriozni izvor koji im je uručio fotografije zaključio da prikazuju kako ukrajinski Mig-29 uništava malezijski Boeing.

Nakon velike tragedije od 17. srpnja ove godine, Zapad je optuživao proruske separatiste da su oborili putnički avion projektilom tipa BUK, a Rusija je još onda tvrdila kako je neidentificirani zrakoplov bio u blizini, te da su to Ukrajina i Zapad zataškali.

- Imamo na raspolaganju senzacionalne snimke koje je snimio strani satelit tijekom posljednjih sekundi leta MH17 iznad Ukrajine. Danas imamo sve dokaze da su namjerno uništili avion - kazao je voditelj televizije pod vlašću Kremlja.

- Da skratimo, očito je da nije bilo BUK-a ni da projektil nije lansiran sa zemlje , što je potvrdilo tisuće profesionalaca i drugih svjedoka - nastavio je Leontiev.

Ivan Adrijevski , potpredsjednik Ruskog udruženja inženjera kazao je kako se po koordinatama može pretpostaviti da je fotografija snimljena s američkog ili britanskog satelita.

- Proučili smo ove fotografije do detalja i nismo našli niti jedan znak da bi bile lažne - kazao je.

Također, televizija je citirala 'stručnjaka' po imenu George Bilt koji je rekao da je Boeing oboren s neba 'klasičnim napadom borbenog lovca'.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • vaservaga(339512) 16.11.2014.

    ukrajinskiavion iznad proruskog teritorija

  • JonathanLivingstone_1 16.11.2014.

    Nisam iznenađen https://www.youtube.com/watch?v=28MrASx-RiM

  • stef99 15.11.2014.

    To se znalo od početka, jer su svi koji su bili u igri i znali za to, odmah digli neviđenu medijsku graju, a jedini cilj je bio optužiti Rusiju i zakuhati, tu su kvarni ameri umočeni do jaja, ali zaklela se zemlja rahju, da se bu sve znalo,......

Komentiraj...
Vidi sve komentare