To je to što me zanima!

Oca terete za ubojstvo kćeri: Zakon ne priznaje eutanaziju

Iz milosrđa: Otac Marijane Gregurić (23) nije mogao gledati patnju teško bolesne kćeri. Ubio je kćer pa pokušao i sebe. Naš zakon ne priznaje eutanaziju
Vidi originalni članak

Joso Gregurić (56) u listopadu je nepokretnoj kćeri Marijani (23) dao tablete i izrezao je po ruci. Isto je napravio i sebi.

Ona je umrla, a on je preživio. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je protiv njega optužnicu za ubojstvo. Otac je priznao da nije mogao više podnijeti patnje teško bolesne kćeri koja je praktički vegetirala posljednje tri godine. U tužiteljstvu doznajemo kako su se oko ovog slučaja lomila koplja jer naš zakon ne poznaje ubojstvo iz milosrđa, odnosno eutanaziju. Na kraju je pri pisanju optužnice prevagnulo to što ona nije svjesno rekla ocu da joj oduzme život. Djevojka je bila u budnoj komi, a svjedoci su potvrdili kako se upravo otac posvetio brizi za nju.

Nekoliko dana prije tragedije, od jakih je bolova jaukala i noktima grebla krevet. Njen otac to više nije mogao podnijeti. Svi se slažu, riječ je ponajprije o velikoj obiteljskoj tragediji, pa će se na ovaj slučaj gledati kao na temelj za eventualne izmjene zakona o ubojstvu iz milosrđa. Za ubojstvo Josu mogu osuditi na najmanje pet godina zatvora, a kako je slučaj osjetljiv, tužiteljstvo ne bi trebalo tražiti visoku kaznu.

Također, tijekom sudskog postupka može se tražiti ublažavanje kazne. Ipak, ostaje i pitanje njegove ubrojivosti, s obzirom na to da je pokušao samoubojstvo, a nakon tragedije liječio se u psihijatrijskoj bolnici.

Lijepa Marijana je tri godine vegetirala     

Marijana, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, posljednje tri godine bila je nepokretna. Do 2009. godine bavila se manekenstvom i nosila revije. No tada su započele glavobolje i liječnici su joj otkrili tumor na mozgu. Otišla je na operaciju u Zagrebu s koje se vratila potpuno nepokretna, a nije se mogla koristiti ni invalidskim kolicima.


Idi na 24sata

Komentari 335

  • اللهم آمين 16.12.2012.

    Zakon ne priznaje eutanaziju........od sada će morati jer ovo je preteška priča....!

  • skadarka tanja 16.12.2012.

    mame su u logorima ubijale vlastitu djecu prije nego ih nacisti ubiju na nacine koji su nam poznati ,,, u tom trenutku je tim majkama najvaznije bilo da djeci skrate muke ,, ubijamo i konje sto im se slome noge na trkama ,,, ubijamo i pse kad su jako bolesni ,,ovaj otac je napravio sto je mogao , i sto je morao ,,

  • Gemmini 16.12.2012.

    Zakone donosi NAROD i nitko drugi . Ako nema takvoga zakona u KZ znaći , da je netko u Saboru sabotirao ljudsku volju . Počnite sa prosvjedima pred sudom, a kasnije kad se uigrate , se samo preselita pred Sabor !

Komentiraj...
Vidi sve komentare