To je to što me zanima!

Očaj proizvođača jaja zbog salmonele: 'Ovo je urota, ne želim pobiti 52.000 kokoši'

Inspekcija mu pronašla salmonelu u dva od 1.380 uzoraka, u prašini na podu hale, Lukač tvrdi da je to - urota. Nema salmonele u jajima, nema u kloaki niti u usmrćenim kokama. Uzorkovanje, tvrdi, nije bilo propisno
Vidi originalni članak

Marijan Lukač jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača jaja, u obiteljskom poslu koji traje 35 godina cijela je obitelj - njegova supruga i četiri kćeri, magistre prehrambene tehnologije, stočarstva... Prošle je godine morao usmrtiti 150 tisuća svojih koka, sad će opet morati preko 52 tisuće. Državni inspektorat je pronašao salmonelu u dva uzorka od ukupno uzetih 1.380 u dva navrata u kolovozu - prvi put u prašini s poda u jednoj od pet hala s jatom, drugi put na navlakama za cipele, u istoj toj hali. Lukač ima pet velikih kokošinjaca, s ukupno oko 170 tisuća koka, sporan je samo jedan. Iz njega jaja više ne idu u prodaju, iz ostalih se prodaju. Lukač tvrdi da je uzorkovanje napravljeno mimo propisa, i da je sve jedna velika urota protiv njega, u korist uvoza jaja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • 25.08.2023.

    Slažem sa svakim napisanim komentarom.

  • nnjmkd 25.08.2023.

    Uništavaju nas iz dana u dan😡

  • ceralaz 25.08.2023.

    Lukač očito da smeta onima ako spomenem kome ispadam bedak... Ali nema veze malo po malo voda nas košta kao da ju netko toči na Nijagarinim slapovima i kontrola hrane i eto nas tu gdje jesmo ali čoravi ne vide naprijed samo ono što im se servira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare