To je to što me zanima!

Očekuju se velike gužve: Idete na put? Naoružajte se živcima!

Glavnina gužve očekuje se u poslijepodnevnim satima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka
Vidi originalni članak

Uskrsni vikend na naše je prometnice doveo mnogobrojne vozače. Pojačan je promet na većini cesta, posebice na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i na graničnim prijelazima te trajektnim lukama.

Glavnina gužve očekuje se u poslijepodnevnim satima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

GRANIČNI PRIJELAZI
Za ulazak u Hrvatsku iz BiH na prijelazu Maljevac (Velika Kladuša) čeka se oko sat vremena, a u Županji, Sl. Brodu i Staroj Gradiški pola sata. Za izlazak iz Hrvatske u Mađarsku na prijelazu Duboševica čeka se 20 min. Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak čeka se sat vremena. 

Na Uskrsni ponedjeljak ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • mojbalkan 30.03.2018.

    Nema nista bolje vec bit za blagdan kod kuce sa obitelji.Sretan vam svim Uskrs😀😀😀

  • 30.03.2018.

    loše vrijeme za vikend

  • Judita👥 30.03.2018.

    ne kužim tu volju odlaska negdje, naročito na more za uskrs..jedne godine bili ..uf.smrznuli se i bezveze..doma je doma ..uz obitelj a more je za ljeto..kada sve radi i nije pustoš

Komentiraj...
Vidi sve komentare