To je to što me zanima!

'Oćemo besplatne knjige i prijevoz ili nećemo u školu’

FACEBOOK POBUNA Grupi ‘Oćemo besplatne knjige’ dosad se pridružilo čak 28.000 članova. Učenici traže svoja prava ili će prosvjedovati...
Vidi originalni članak

Ajmo, ljudi, dići ove iz Vlade! Ne mogu nam to uzeti, piše na stranici grupe na Facebooku koju je pokrenuo hrvatski učenik iz Zagreba. Grupi pod nazivom 'Oćemo besplatne knjige i prijevoz ili ne idemo u školu’ do sada se pridružilo 28.000 članova, a ta se brojka povećava iz minute u minutu. Grupa je nastala kao reakcija hrvatskih učenika na odluku Vlade da štedi upravo na njihovu obrazovanju. Odlučili su proračun popuniti ukidanjem besplatnih udžbenika.  Tako namjeravaju uštedjeti 350 milijuna kuna. Na besplatne knjige vjerojatno neće imati pravo ni djeca branitelja ni najugroženiji. Ukidanjem besplatnog prijevoza žele uštedjeti 190 milijuna kuna.
- Ako ne dobijemo besplatne knjige i prijevoz, ne idemo u školu. Ovo je rat koji moramo dobiti. Vlada neće sr... koja je napravila lomiti preko naših leđa - zaprijetio je osnivač Facebook grupe i naveo da misle ozbiljno.Priznaje da se nije nadao tako velikom odazivu kolega. Na stranici je napisao kako se zahvaljuje svim članovima koji su se pridružili, a očekuje da će podrška grupi još više porasti.

ODGODILI MATURU NA GODINU DANA
Srednjoškolci su se lani na Facebooku pobunili protiv loše organizirane državne mature. Potom su izašli i na ulice. Uspjeli su odgoditi maturu za godinu dana.
MLADI SVOJE POBUNE ORGANIZIRAJU NA FACEBOOKU
Stotine srednjoškolaca izašli su lani u travnju na ulice Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i drugih gradova. Tražili su da se zbog nepripremljenosti učenika i ispita državna matura odgodi godinu dana. No ideja o prosvjedu krenula je na Facebooku. Lani u srpnju su prosvjedovali i studenti. Bili su nezadovoljni načinom bodovanja natječaja za smještaj u studentskim domovima. Dogovor studenata pao je također na Facebooku, na kojem su pozvali kolege da se suoče s nepravdom i korupcijom u SC-u. I borbu studenata za besplatno školstvo podržavale su grupe na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Gimnazijalka 15.07.2009.

    Točnije, u grupi sada ima 68.547 članova....

  • sankristina 15.07.2009.

    Tako je ! Bravo djeco.Budite sigurni da će Vas i vaši roditelji podržati ! Tek kad se Vlada odrekne sveg svog luksuza,onda nek diraju ono što bi trebalo biti nedodirljivo.Kažu da će knjige dobivati samo oni socijalno ugroženi...a ko to danas više nije???Većina građana spast će na \"prosjački štap\" zahvaljujući našoj politici.

  • tequilaman 13.07.2009.

    Jebo vas fejs da vas jebo

Komentiraj...
Vidi sve komentare