To je to što me zanima!

Očevi koji žele nazočiti rođenju djeteta moraju platiti 375 kuna

Riječka bolnica prisutnost na porodu naplaćuje od 2005. godine kada je na vlasti bio HDZ, ali odluku odobrava i Ljubica Đukanović, trenutna pomoćnica ministra zdravlja
Vidi originalni članak

Očevi koji žele prisustvovati na porodu u KBC Rijeka moraju platiti 375 kuna, a ni Upravno vijeće ni Ravnateljstvo bolnice ne znaju objasniti pravni temelj po kojem pacijentu u javnom sektoru mogu tako naplaćivati tu ili bilo koju drugu uslugu. Osnova za ovu naplatu i ne postoji jer bolnice smiju primati uplate jedino za ono što je predviđeno Zakonom o obaveznom zdravstvenom osiguranju. 

Međutim, riječka bolnica prisutnost na porodu naplaćuje od 2005. godine, kada je na vlasti bio HDZ, ali odluku odobrava i Ljubica Đukanović koja je trenutna pomoćnica ministra zdravlja i predsjednica bolničkog Upravnog vijeća. 

Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata u zdravstvu i socijalnoj skrbi, smatra da je ova odluka dokaz 'smaka pameti' u hrvatskom zdravstvu, te je dodala da je to identično tome da počnu naplaćivati posjete bolesnicima, piše Slobodna Dalmacija. 

Idi na 24sata

Komentari 207

  • saverb123 10.05.2013.

    ja sam im jasno i glasno dao do znanja da ce mi zena radjati ppred recepcijom i novinarima ako ja ne mogu biti s njom,i kad su kao priznali onda su mi rekli da ce me zvati par minuta ranije kad vec djete izlazi,na sto su dobili odgovor da taj dio i nije toliko vazan nego biti uz zenu kroz sve njene porodjajne muke,i bio sam svih 18 sati i sat poslije dok nije bila spremna spavati,ne dajte se jer oni misle da su ljudi ovce te ih tako i tretiraju

  • mali vlak 04.05.2013.

    Neka tim novcem plate sebi školovanje da ne rade toliko pogrešaka pri porodu. Moje jedno dijete se napilo plodne vode što su mi prikrili i pustili ga kući 5. dan kao zdravog ali prehlađenog. Nakon par dana je završio na Kantridi, a drugom djetetu su slomili ključnu kost i također ga pustili iz bolnice kao potpuno zdravog. Tek smo o povredi pri rođenju saznali od pedijatrice na sistematskom pregledu dvije godine kasnije.

  • Mima Šiš 04.05.2013.

    Pa samo mi možemo imati" porez na viđeno" (ajmo ga tako nazvati) ali mi nije jasno zašto je cijena različita? Što to tate dobiju npr. u Osijeku ? Mantilić s uzorkom ? Bolji kut gledanja? Primalja otpleše na štangi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare