To je to što me zanima!

Od "crne mambe" dosad umrlo 28 ljudi, otkrivena i u Sloveniji

U Hrvatskoj dosad nije bilo zapljena "crne mambe", ali to ujedno ne znači da je i nema. Pogotovo zato što je prema pisanju slovenskog 24sata, nedavno otkrivena u Sloveniji
Vidi originalni članak

Prošli je tjedan nova psihoaktivna tvar MDMB-CHMICA, koja se na ulici naziva "crna mamba", stavljena na listu sustava za rano upozoravanje na nove psihoaktivne tvari, što omogućuje zakonske korake protiv osoba kod kojih je nađena. Europska komisija, naime, predložila je da se podvrgne mjerama kontrole u cijeloj Europskoj uniji, piše Večernji list.

Prema izvješću o procjeni rizika Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama, akutna toksičnost tvari MDMB-CHMICA može ozbiljno naštetiti zdravlju ljudi. Osam država članica dosad je prijavilo ukupno 28 smrtnih slučajeva  i 25 slučajeva akutnog trovanja povezanih s tom tvari, a u više se izvješća navodi i mogućnost da njeno uzimanje uzrokuje nasilno i agresivno ponašanje.

Stručnjaci objašnjavaju da nije riječ o novoj, već o trenutačno aktualnoj drogi i zato je važno zakonski što brže reagirati. U Hrvatskoj dosad nije bilo zapljena "crne mambe", ali to ujedno ne znači da je i nema. Pogotovo zato što je prema pisanju slovenskog 24sata, nedavno otkrivena u Sloveniji, na područjima Maribora, Celja i Novog Mesta. Tvar se prodaje kao biljna mješavina ili pasta crne boje.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Misterunodinoi 10.09.2016.

    Na ulicama više ni nema prirodnog kanabisa , ali zato ih je puna s "crnom mambom". Žalim današnje klince koji nisu ni svjesni rizika sa tom kemijskom marihuanom. Sotone vladari ovog svijeta sve više uspijevaju činiti pakao na zemlji. Crna vremena nas čekaju.

  • Blue sea 06.09.2016.

    Kod nas je sigurnost cestovnog prometa gora od Crne mambe. Još malo pa ove godine od naše cestovne mambe 200 poginulih.

  • maliturbo 06.09.2016.

    Tko to voli netrebas mu zabranit ja bi ih nahranio još stim bajo ako voliš deri drogiraj se ko te jebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare