To je to što me zanima!

Od hladnoće u afganistanskim logorima umrlo je čak 22 djece

Afganistan zadnjih 20 godina ne pamti ovako niske temperature i snježne oluje u siječnju. Temperature su tijekom noći padale i ispod -20 stupnjeva Celzijusovih
Vidi originalni članak

Najmanje 22 djece umrlo je od hladnoće u izbjegličkim logorima u Kabulu u posljednjih mjesec dana. Afganistan zadnjih 20 godina ne pamti ovako niske temperature i snježne oluje u siječnju. Temperature su tijekom noći padale i ispod -20 stupnjeva Celzijusovih.

Sva djeca umrla su u dva najveća afganistanska logora - u  Charahi Qambaru umrlo je osmero, a u Nasaji Bagrami 14-ero djece, javlja New York Times.  

Oba logora su naseljena uglavnom s prebjezima iz područja u kojima se vode borbe, poput provincije Helmand na jugu Afganistana. Neki ljudi žive u tim logorima već sedam godina,  a neki su stigli tijekom prošle godine. 

Uvjeti za život u tim logorima su na granici humanosti. U logoru Charahi Qambar, primjerice, 13 osoba živi u jednoj sobi. U logoru Nasaji Bagrami, pak, živi se u šatorima ili u kolibama sagrađenim od blata. Izbjeglice se uglavnom griju dekama u koje umeću vrući ugljen.

Nakon deset godina velike međunarodne pomoći u Afganistanu, strani volonteri se pitaju kako djeca mogu umrijeti od nečega što je tako predvidljivo i protiv čega se može boriti - hladnoće, piše New York Times.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • riječ 07.02.2012.

    Vjerujem da ćemo "na kraju puta"dobiti nagradu po zasluzi.

  • glupavi 07.02.2012.

    pozdrav svima u splitu i zagrebu.......i onako usput....sva ona bauljanja o "usa zgrožena, rusi vetiraju, kinezi su zakon, usa vetira, rusi su zakon" je lako laprdati samo....svi smo mi dio ekipe (htjeli ili ne) koji žive lagodno (da lagodno) samo i isključivo zato jer u afganistanu je umrlo 22 djece.....tko je jači tlači, a uvjerenja mačku o rep

Komentiraj...
Vidi sve komentare