To je to što me zanima!

Od ponedjeljka opet promjena vremena: Stiže olujno jugo s kišom, ali i novo zahlađenje

Nakon što se već nekoliko dana grijemo na neuobičajeno jakom suncu za ovaj dio godine, od sljedećeg tjedna možemo očekivati malo hladnije vrijeme, ali i više oborina
Vidi originalni članak

Danas je u Hrvatskoj promjenjivo oblačno. Mjestimične i povremene kiše bit će većinom u gorju i na sjevernom Jadranu, a moguće i u Dalmaciji. U sjevernim i istočnim kopnenim krajevima dulja sunčana razdoblja i prevladavajuće suho. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i sjeverozapadnim predjelima lokalno i jak, a na moru južni vjetar i jugo. Najviša temperatura između 11 i 16 °C, objavio je DHMZ.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne na istoku često bez kiše. Navečer u višem gorju susnježica i snijeg. Umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C.

Zahlađenje u nastavku tjedna

U nastavku tjedna djelomice sunčano i malo hladnije, osobito u srijedu. Kiša uz više oblaka još ponegdje na istoku i jugu u utorak prijepodne, pa opet posvuda mjestimice u četvrtak kad u gorju može biti i snijega.

VRIJEME DANAS Još ništa od zime: Nastavljaju se iznadprosječne temperature

Vjetar uglavnom slab na kopnu, u utorak još umjeren sjeverac, na moru jaka bura, sjeverni i sjeverozapadni vjetar, oslabit će tijekom srijede, u četvrtak opet umjereno jugo u Dalmaciji a sjevernije bura. Neobično toplo još u utorak ujutro, osobito na kopnu, zatim osjetno hladnije, primjerenije dobu godine, u unutrašnjosti ujutro s mrazom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ibezan 08.01.2023.

    Nista ja ne vjerujem u te prognoze, kazu jedno a bude drugo.

  • Rimen2 08.01.2023.

    napokon malo kiše u Rijeci 😂

  • Danny Boy 08.01.2023.

    Znači....ako su sad ove arktičke temperature 11. 12, danas 14 bilo bi dobro za ljeto razmisliti za još dodatne klima jedinice. Tako da svaka prostorija ima dvije

Komentiraj...
Vidi sve komentare